Home Știri BMW iX1: primele fotografii oficiale de tip teaser

BMW iX1: primele fotografii oficiale de tip teaser

de George Grosu
blank

Conducerea bavareză a dezvăluit de curând primele fotografii de tip teaser cu prototipul camuflat al viitorului SUV compact electric iX1, surprins în timpul ultimelor teste de anduranță, desfășurate în nordul continentului european.

Au trecut aproape două luni de la prima fotografie de tip teaser cu viitorul BMW iX1 dezvăluită de către conducerea producătorului auto german iar de atunci au urmat numeroase presupuneri refeitoare la designul și partea tehnică ale viitorului model SUV compact propulsat electric. Recent, pentru a pune capăt acestor informații neoficiale, cei din conducerea BMW au dezvăluit noi fotografii de tip teaser cu viitorul model iX1. Noile fotografii de tip teaser nu oferă multe detalii cu caroseria încă acoperită de camuflajul clasic, însă ne facilitează să ne putem face o idee despre silueta și gabaritul viitorului model SUV compact electric iX1 și care se află acum foarte aproape de prezentarea oficială.

De fapt, noul iX1 cu propulsie electrică va debuta în acelși timp cu noua generație a SUV-ului compact BMW X1, cu care va împărții practic aceeași caroserie și platformă tehnică, urmând noua filozofie a companiei bavareze, denumită „Power of choice” și care își propune să ofere același model cu diferite tipuri de motorizări și din care nu va putea lipsi cea cu emisii zero.

Odată cu publicarea oficială a fotografiilor, conducerea BMW a anunțat și finalizarea testelor din sezonul rece ale modelului iX1, unde sistemul eDrive aflat la a cincea generație a fost supus la numeroase teste pentru a verifica capacitatea acestuia de a rezista la temperaturi foarte scăzute, împreună cu noul dispozitiv de încălzire a grupului de baterii care alimetează motorul electric.

Grupul de baterii va alimenta de fapt două motoare electrice, pentru că viitorul BMW iX1 va fi de fapt, disponibil inclusiv cu tracțiune integrală, dar totodată vor fi disponibile și versiuni cu tracțiune doar pe două roți, însă, rămâne de văzut dacă vor fi cele de pe puntea față ca în cazul modelului X1 sau cele din spate, în conformitate cu tradiția de la BMW. 

În recentul comunicat de presă al lui BMW, nu este specificată o dată stabilită pentru lansarea noului SUV compact cu propulsie electrică BMW iX1, dar știm că acesta va debuta în același timp cu noua generație a modelului X1 în cursul anului 2022. Pe lângă versiunea propulsată 100% electric și cele cu motoare clasice convenționale, SUV-ul compact de la BMW va avea în gamă cel puțin o versiune plug-in hybrid, despre care încă nu există informații oficiale.

Foto: BMW

blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor
blank
Prototip BMW iX1 în timpul testelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?