Home Știri Prototip Honda NSX, cuprins de flăcări

Prototip Honda NSX, cuprins de flăcări

de

Aflat în teste pe circuitul de la Nürburgring, un exemplar de teste Honda NSX a ars aproape în totalitate, în urma unui incendiu produs la compartimentul motor.

Honda NSX burnt down 03

Zilele trecute, vă anunțam cu surle și trâmbițe faptul că Honda NSX va avea un succesor de toată isprava. Prezentat sub forma unor concepte la mai multe saloane auto ale anilor trecuți, noul model sport al constructorului japonez păstrează tradiția și va dispune de un motor V6 poziționat central, care își va direcționa puterea către roțile din spate. Marea noutate a acestei a doua generații constă în adoptarea pe puntea față a două motoare electrice ce transformă mașina într-un model hibrid cu tracțiune integrală. Denumit Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive, acest sistem de propulsie/tracțiune ar trebui să asigure o stabilitate foarte bună pe viraje, grație posibilității de a controla individual fiecare roată față.

Test: Honda CR-V 2.2D Executive

Din păcate, în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nürburgring, unul dintre prototipuri a luat pe neașteptate foc. Martorii susțin că incendiul a pornit din zona posterioară a autovehiculului, de la compartimentul motor, iar apoi s-a extins cu repeziciune și a distrus aproape în totalitate mașina. Pilotul de teste a sesizat la timp faptul că este ceva în neregulă, a părăsit circuitul și apoi a coborât din mașină fără să fie rănit.

Chiar și în urma acestui incident nedorit, avem convingerea că programul de lansare a noii generații Honda NSX nu va fi afectat. Producția noului model va debuta la începutul anului 2015, la o nouă fabrică a constructorului japonez, din Ohio, SUA, iar prețul va fi de peste 100.000 de euro.

Articole similare