Home Știri Racing pentru mici și mari, bogați și nu prea, real sau virtual

Racing pentru mici și mari, bogați și nu prea, real sau virtual

de Aurel Niculescu

Astăzi este o zi bună pentru fanii motorsportului, deoarece două nume mari – Lamborghini și McLaren – au prezentat recent cele mai noi creații ale lor dedicate exclusiv circuitelor.

O singură privire aruncată modelului Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo ne va duce cu gândul la conturi bancare din Elveția, echipe private de racing și evident, seriile de cursă mono-marcă ale constructorului Italian. Versiunea Evo este practic doar o îmbunătățire a cele standard, Huracán LP620-2 Super Trofeo, Lamborghini lucrând alături de Dallara Engineering în special la îmbunătățiri aduse capitolului aerodinamică, performanțele propulsorului de V10 de 5.2 litri rămânând nealterate – 620 CP sunt oricum de ajuns. Vă lăsăm deci în compania galeriei de imagini pentru a descoperi modificările aduse kit-ului de caroserie, ce au permis modelului Evo să vină cu timpi pe circuitul de la Monza cu o secundă și jumătate mai rapizi decât în trecut.

Și ne mutăm acum direct în lumea virtuală – mai precis în zona de gaming, unde cea mai nouă ediție Gran Turismo Sport va avea parte și de un automobil McLaren realizat exclusive pentru fanii jocului. Noul McLaren Ultimate Vision GT există doar în lumea pixelilor, iar asta le-a oferit designerilor și inginerilor britanici ocazia de a se bucura de un proiect ce nu le îngrădește cu nimic imaginația.

Astfel, caroseria arată ca un succesor al faimosului McLaren F1 sosit direct din viitor, în timp ce trenul de rulare hibrid este totuși parțial ancorat în realitatea curentă. Aceasta deoarece propulsorul biturbo V8 de 4 litri există, fiind preluat de pe 720S, și conectat aici și la două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată din față. Puterea totală – 1.150 CP și 1.275 Nm, la o greutate totală de doar o tonă. Vă veți putea bucura de Ultimate Vision GT începând cu 17 octombrie, când se lansează noul Gran Turismo Sport, doar pe console Playstation.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.