Home ȘtiriProiecte secrete Range Rover electric va debuta în 2024

Range Rover electric va debuta în 2024

de Răzvan Măgureanu
Range Rover electric

Range Rover începe testele cu primul model electric din istorie. Range Rover electric va apărea în cursul anului viitor și clienții se pot înscrie deja pe listele de așteptare.

După ce a lansat versiuni Plug-In Hybrid pe toată gama Range Rover, Land Rover se pregătește pentru pasul următor: o versiune electrică pentru modelul de lux Range Rover.

Noul Range Rover Electric se va baza pe platforma Modular Longitudinal Architecture (MLA) și se va fabrica la uzina din Solihull, alături de alte modele Range Rover hybrid și plug-in hybrid. Land Rover va construi în Anglia atât motoarele electrice cât și bateriile în noul centru de producție din Wolverhampton.

Platforma MLA este o platformă multipropulsie care permite acomodarea tuturor tipurilor de propulsie: diesel, mild hybrid benzină, plug-in Hybrid și electrică, versiunea electrică urmând să aibă tehnologie pe 800V.

Range Rover Electric va beneficia de performanțe comparabile cu ale vârfului de gamă Range Rover V8, precum și de capabilități în teren accidentat similare cu ale modelului cu motor convențional, putând trece prin vaduri de apă cu o adâncime de până la 850 mm.

Land Rover nu a dat încă mai multe detalii despre noul Range Rover electric dar din anumite surse se vorbește de o baterie uriașă de 120 kWh care îi va conferi o autonomie WLTP de peste 700 km.

Land Rover promite că noul Range Rover electric va fi cel mai silențios și mai rafinat model creat până acum, cu o configurație unică de reducere activă a zgomotului la rulare, design original al sistemului audio și nivel de confort fără precedent.

Range Rover a realizat deja primul prototip după un an de dezvoltare virtuală și în curând vor demara testele pe șosea din Suedia până în Dubai la temperaturi cuprinse între -40 °C și +50 °C. Englezii au publicat primele fotografii oficiale dar acestea sunt doar niște detalii.

Următorul model electric după Range Rover va fi Range Rover Sport construit pe aceeași platformă și Land Rover vrea ca până în 2026 să aibă cinci modele electrice în gamă.

 

Range Rover electricRange Rover electricRange Rover electricRange Rover electric

 

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.