Home Teste Test BMW i5 M60 xDrive: Tradiție în inovație

Test BMW i5 M60 xDrive: Tradiție în inovație

de Răzvan Măgureanu
test BMW i5 M60 xDrive 2023

Cu versiune electrică în premieră, un sunet ca în producțiile lui George Lucas și direcție care se schimbă din priviri (indisponibilă pentru România), noua generație Seria 5 este un șoc cultural, dar se conduce la fel de elegant precum arată. Primul test cu versiunea electrică M, numită BMW i5 M60 xDrive.

Ce șoc a produs generația a cincea, E60, în 2003, dar în sens negativ! A opta generație, cu numele de cod G60, preia de la E60 ideea farurilor care se prelungesc pe aripi, dar ce diferență! Este un nou șoc, dar pozitiv de această dată. Subiectiv, mi se pare cea mai frumoasă Serie 5 desenată vreodată – poate că doar clasicul E38 a mai fost la fel de elegant.

Noua Serie 5 se evidențiază prin proporții remarcabile, linii clare și o grilă a radiatorului aproape verticală, într-un format și cu dimensiuni digerabile. Iar pachetul M Sport, standard la M60, aduce acel aer sportiv specific, cu pragurile laterale evazate, difuzorul din spate și prizele laterale din față vopsite în negru lucios, priza de aer frontală mai generoasă și jantele de 20 inchi. În plus, pachetul M Sport Pro (1025 de euro) vine în completare cu grila iluminată cu ramă neagră lucioasă, carcasele oglinzilor exterioare și un eleron de asemenea în culoare neagră lucioasă. Mașina de test avea și pachetul M Carbon exterior (1845 de euro), cu carcasele oglinzilor și micul eleron din fibră de carbon.

test BMW i5 M60 xDrive 2023

Privită din lateral, Seria 5 ne demonstrează că silueta în trei volume nu s-a demodat. Capota lungă, cele două linii laterale (superioară, în dreptul clanțelor integrate în caroserie, și inferioară), pragurile negre lucioase, care contrastează cu nuanța caroseriei, montantul frontal puternic înclinat și noua interpretare a montantului posterior, ce include ca element grafic cifra 5 imprimată la extremitatea geamului lateral, sunt elemente care conferă caracter și originalitate noii limuzine.

Un adevărat spectacol de lumină se declanșează când deschizi mașina cu cheia de contact. Grila iluminată opțional se aprinde odată cu luminile de zi, care păstrează ideea de „față cu patru ochi“, dar într-o formă minimală, cu câte două leduri aproape verticale în locul celor patru cercuri din trecut și cu un covor de lumină proiectat pe asfalt, ce provine de la ledurile din clanțele ușilor.

Capota lungă nu este neapărat necesară la versiunea electrică, la care compartimentul motor e acoperit cu un capac mare din plastic, cu emblema M pe el. Dar, spre deosebire de Mercedes, care utilizează două platforme, una pentru noua Clasă E (MRA II) și alta pentru EQE (arhitectura dedicată EVA), BMW folosește una singură, pe care se pot instala atât propulsie convențională, cât și electrică și plug-in, așa că sub capota din față era nevoie de spațiu inclusiv pentru faimosul motor cu șase cilindri în linie.

Prin urmare, pe lângă cele două versiuni electrice, i5 eDrive40 și M60 xDrive, cele două convenționale, 520i și 520d cu sistem mild hybrid, din primăvara anului 2024 cumpărătorii vor putea comanda două versiuni PHEV, 530e și 550e xDrive. În afara Europei, fanii mărcii BMW se pot bucura de 530i/530i xDrive, dar și de 540i xDrive cu șase cilindri în linie.

Lungă cât Seria 7 de-acum două generații
Cu 5060 mm lungime, 1900 lățime și 1515 înălțime, noul „Cinci“ este cu 97 mm mai lung, cu 32 mai lat și cu 36 mai înalt, în timp ce ampatamentul, de 2995 mm, este cu 20 mm mai lung, fiind cel mai mare din segment. În acest fel a încăput lejer între punți bateria cu o capacitate netă de 81,2 kWh, formată din patru module a câte 72 de celule fiecare și trei module a câte 12 celule.

Și interiorul este la fel de spectaculos precum exteriorul. Impresionează grafica high-tech pentru instrumentele de bord digitale afișate pe cranul de 12,3 inchi, dar atenția este atrasă mai ales de evoluția sistemului de operare, care a ajuns la versiunea 8.5. Displayul de 14,9 inchi e același, însă BMW a adus două îmbunătățiri majore: meniurile rulează pe verticală în stânga ecranului, așa că, dacă vrei, poți vizualiza harta de navigație în timp ce umbli prin meniuri, și în al doilea rând au apărut numeroase scurtături pentru a ajunge mai repede la meniuri.

test BMW i5 M60 xDrive 2023

De exemplu, nu mai ai la baza displayului Climate Control, ci apeși direct pe simbolul care desemnează viteza curentului de aer și intri în meniul climatizării. Acesta din urmă este complet nou și mult mai simplu de operat, și cu o grafică mai sugestivă. Încă un lucru de apreciat e că Seria 5 păstrează controllerul de pe tunelul median, care reprezintă o modalitate foarte practică de a naviga prin meniuri.

Apoi, BMW a dat în mintea copiilor, dându-ți acces la o consolă de jocuri. Jocul e proiectat pe ecranul multimedia, iar comenzile se efectuează pe telefonul mobil conectat direct la joc. Nu sunt jocuri sofisticate, dar îți trece mai ușor timpul la stația de încărcare. Oricum însă, nu trebuie să petreci multă vreme la priză, deoarece BMW promite că i5 M60 se încarcă cu până la 205 kW la stații rapide.

Când bateria a fost descărcată, a încărcat chiar și cu 211 kW, dar apoi viteza a scăzut. Însă media de 139 kW este bună, chiar dacă nu un record. (vezi graficul de la pagina 12). Astfel, și practic, nu doar teoretic, poți să încarci de la 10 la 80% în 31 de minute. Pe lângă jocuri, poți accesa YouTube și, în peste 15 țări europene, dar nu în România, poți viziona meciurile din Bundesliga până în 31 martie 2024.

Nu lipsește nici Interaction Bar, ale cărui culori pot fi configurate individual dacă selectezi modul Personal sau se schimbă automat în funcție de modul de rulare ales, de la galben pal în Relax, violet în Digital Art, albastru în Expressive, albastru mai deschis în Efficient și roșu cu albastru în Sport.

test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023

Este mult spațiu în spate, iar când iei pe loc pe banchetă, realizezi diferența dintre calitatea șederii în Seria 5 și Tesla Model S. Portbagajul are o formă regulată și un volum decent, de 490 de litri, care include și un compartiment adânc pentru cabluri.

Cu bord îmbrăcat opțional în piele, inserții din lemn mat și scaune cu reglaje electrice multiple îmbrăcate în tapițerie de piele în două culori, percepția de calitate e la nivelul așteptat pentru o limuzină business.

Cât de mult M este în BMW i5 M60 xDrive?
E aceeași întrebare pe care ne-am pus-o și în cazul lui i4 M50. La i5 M60, un motor de 261 CP la puntea din față și unul de 340 la cea spate furnizează în total 517 sau 601 CP (173 CP putere continuă) în modul Sport, în timp ce cuplul maxim ajunge la 795 sau 820 Nm cu modul Boost sau cu funcția M Launch Control.

Motoarele excitate direct cu curent ale sistemului eDrive de generația a cincea reacționează cu o vehemență ieșită din comun la apăsarea pedalei de accelerație, mai ales când tragi mai mult de 0,8 secunde de padela Boost din stânga volanului (funcționează timp de 10 secunde). Practic, răspunsul este instantaneu, mai spontan decât la cel mai performant model M pe benzină. Cele două motoare propulsează mașina grea de 2380 kg de la 0 la 100 km/h în numai 3,8 secunde.

Aceste accelerații fulminante sunt obținute fără vreun spectacol sonor sau vizual din partea pneurilor, deoarece tracțiunea este pur și simplu perfectă, pentru că BMW a integrat controlul tracțiunii în unitatea de control a motorului, astfel că intervențiile asupra roților în cazul tendinței de pierdere a aderenței sunt de zece ori mai rapide. Așa că nu vă gândiți la drifturi sau la a scoate fum din pneuri.

Cel puțin în versiune electrică, Seria 5 este mai dinamică decât niciodată. În schimb, avem un spectacol de sunet cu efecte speciale orchestrat de Hans Zimmer. În Sport, cu modul Boost cuplat, se aude un sunet gutural de motor M clasic din boxele fabulosului sistem audio opțional Bowers & Wilkins, în timp ce în Expressive urechile ne sunt inundate de un sunet care ne duce cu gândul la muzica electronică a lui Jean Michel Jarre.

BMW i5 M60 xDrive vine standard cu direcție integrală sport cu raport variabil, suspensie adaptivă M cu gardă la sol coborâtă cu 8 mm față de a lui i5 eDrive40, și, opțional, cu bare stabilizatoare active (pachet M Adaptive Professional, 4203 euro), prezente la mașina de test.

Deși suspensia M Sport adaptivă este mai coborâtă și are arcuri mai tensionate decât la eDrive40, în modul Efficient mașina încălțată cu jantele opționale de 20 de inchi (standard, 19 inchi) amortizează perfect rosturile transversale de la poduri, iar pe drumuri mai proaste, deși se simte tăria suspensiei, pasagerii sunt tratați cu cea mai mare atenție și nici o perturbare nu se transmite la interior.

test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023

În modul Sport, suspensia se întărește, însă continuă să ofere un confort de înaltă clasă la drum lung. Explicația e că, deși BMW i5 M60 xDrive este un model M, BMW a montat un suport elastic la puntea din față, iar cea din spate vine standard cu suspensie pneumatică cu reglaj automat al gărzii la sol.

Dar în viraje? 2380 kg sunt un inamic important pe viraje, însă barele stabilizatoare active și garda la sol mai joasă compensează o parte din inerția mașinii în viraje. Datorită tracțiunii superbe și direcției incisive și suficient de comunicative în Sport, îți vine să intri mai tare în viraje, deoarece mașina nu se înclină prea mult, dar îți dai seama că nu le poți parcurge atât de repede pe cât ți-ai dori.

Forțele centrifuge mari îți limitează puțin avântul și nu ai chiar aceeași agilitate ca în cazul unui model M, însă dinamica lui BMW i5 M60 xDrive oferă suficientă plăcere și e mai bună decât a lui i7 M60, care este reglat mai soft. Tentația de a intra mai tare în viraje se datorează și distribuției superbe a maselor, aproape de idealul de 50/50%, deoarece capota și ușile sunt din aluminiu, dar și faptului că mașina subvirează puțin și se simte ca una cu tracțiune spate, motorul din spate având mai multă putere și cuplu.

test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023

Frânele? În ciuda masei enorme, frânele M cu etriere roșii, incluse în pachetul M Sport Pro, mușcă cu o vehemență ieșită din comun, opresc mașina în siguranță și își păstrează calitățile și la frânări succesive.

Consumul? Cu o astfel de mașină e greu să mergi eco, iar în conducere sportivă, am înregistrat un consum de 34,5 kWh/100 km, în timp ce consumul în test a fost de 28,5 (autonomie 319 km). Însă dacă mergi normal și utilizezi modul Efficient poți scoate un consum de 21,1 kWh/100 km, ceea ce înseamnă că poți parcurge 432 km între două încărcări, comparativ cu autonomia minimă WLTP de 455 km.

În caz că stația la care vrei să încarci este defectă sau apare ceva neprevăzut, în Efficient există și posibilitatea de a activa Max Range, ceea ce limitează viteza maximă la 90 km/h și oprește mai mulți consumatori, mărind autonomia cu câteva zeci de kilometri. Și ca la orice alt BMW electric, pe lângă modul Adaptive de recuperare a energiei ai încă trei moduri.

Deși i5, mai ales în versiunea M60, este o mașină pe care să o pilotezi, BMW a făcut inovații și în privința sistemelor de asistență, utile mai ales când vrei să parcurgi distanțe lungi pe autostradă. Din păcate, încă nu sunt disponibile în România, din cauza legislației.

Până la 130 km/h, pilotul automat adaptiv preia toate sarcinile de condus și nu mai trebuie să ții mâinile pe volan atât timp cât camera din bord vede că ai ambii ochi ațintiți asupra drumului. Sau, între 60 și 180 km/h, dacă mașina nu detectează un obstacol în unghiul mort, poți să schimbi banda prin simpla privire în una dintre oglinzile retrovizoare, fără să acționezi semnalizatorul.


Mai rapid la început decât oficial, apoi viteza scade

La stații DC, i5 se încarcă repede, dar nu se apropie de valorile medii de la Kia și Genesis. În schimb, se încarcă consistent la stații AC de 22 kW.Graficul de încărcare arată ca profilul unei pârtii de schi: urcare cu teleschiul, pentru scurt timp, până la stația din vârf, apoi la vale. De la un nivel al bateriei de numai 5%, i5 se încarcă cu 200 kW, iar până la 20%, ajunge la 211 kW, peste viteza maximă promisă, de 205 kW.Dar apoi viteza scade constant, coborând sub 100 kW când bateria ajunge la 60%. În medie, BMW se încarcă cu 139 kW, în vreme ce Kia EV6 are 181, iar Genesis GV60, 185. La wallbox, i5 M60 se încarcă cu 22 kW. Încărcătorul de 22 kW este standard.curba incarcare BMW i5 M60 xDrive 2023

 

 

Verdict


BMW i5 M60 xDrive  647 puncte
Nicio generație Seria 5 nu a fost atât de inovatoare și de radical schimbată precum aceasta. Motoarele puternice, cu reacție instantanee și foarte eficiente, dar și noile sisteme de asistență demonstrează puterea inovatoare a mărcii. Masa mare limitează dinamica, iar bateria este prea mică pentru pretențiile unei limuzine business.

DATE TEHNICE BMW
Modeli5 M60 xDrive
Putere maximă față/spate (kW)192/250
Cuplu maxim față/spate (Nm)365/430
Putere maximă totală (kW/CP)442 (601)
Cuplu maxim total (Nm)795/820*
Transmisie integrală
Cutie de viteze 1 treaptă
L/l/h (mm)5060/1900/1505
Ampatament (mm)2995
Volum portbagaj (l)490
Masă la gol (kg)2380
Capacitate baterie net (kWh) 81,2
Accelerație 0-100 km/h (s)3,8
Viteză maximă (km/h) 230
Consum WLTP (kWh/100 km)18,2
Autonomie WLTP (km) 455
MĂSURĂTORI
Accelerații
0-50 km/h 1,8
0-80 km/h 2,9
0-100 km/h 3,8
0-120 km/h 5,0
0-140 km/h 6,4
0-160 km/h 8,0
0-200 km/h 12,8
400 m cu start de pe loc11,8
Reprize
60-100 km/h 1,6
80-120 km/h 2,1
Frânare
de la 100 km/h, gol, rece31,9
de la 100 km/h, gol, cald32,3
Consum
Eco/normal/sportiv (kWh/100 km)21,1/28,8/34,8
În test (kWh/100 km)28,5
Autonomie
Eco/normal (km)432/319
Zgomot interior
La 80 km/h (dB(A))62
La 100 km/h (dB(A))65
La 130 km/h (dB(A))68
La 180 km/h (dB(A))75
Probe dinamice
Slalom 18 m (km/h)66,5
Dublă schimbare de bandă (km/h)139,9
Preț (euro cu TVA)99.603
* Cu M Sport Boost sau cu M Launch Control
test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023test BMW i5 M60 xDrive 2023

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.