Home Știri (Video) Ranger de Europa, Land Cruiser la 60 și Valkyrie cu AMR

(Video) Ranger de Europa, Land Cruiser la 60 și Valkyrie cu AMR

de Aurel Niculescu
(Video) Ranger de Europa, Land Cruiser la 60 și Valkyrie cu AMR

Ford a decis că este timpul pentru o reîmprospătare a bestseller-ului Ranger, Toyota sărbătorește 60 de ani de Land Cruiser cu Heritage Edition, iar Aston Martin promite un Valkyrie și mai intens. În România, Kia a dezvăluit prețurile pentru noile sale Ceed GT și ProCeed/Proceed GT.

Ford va aduce, începând cu mijlocul anului, un Ranger cu și mai multă putere, mai multă eficiență, un nivel mai ridicat de rafinament și tehnologii avansate de asistență. Considerat de Ford cel mai vândut pick-up din Europa (raportat la cele 20 de piețele unde aceștia au Companii Naționale de Vânzări), Ranger vine cu principala noutate a introducerii în gama sa a propulsorului diesel EcoBlue de 2.0 litri cu reducere catalitică selectivă (SCR). Acesta, în combinație cu noua transmisie automată cu 10 rapoarte ar trebui să ofere o economie de carburant de până la 9% față de versiunea anterioară. Înlocuind vechiul TDCi de 2.2 litri, noul EcoBlue este oferit în versiuni de 130 CP și 340 Nm (8 litri/100 km), de 170 CP / 420 Nm (8.3 litri/100 km) și Bi-turbo, cu 213 CP și 500 Nm.Facelift-ul este extrem de subtil în materie de schimbări vizuale – doar fanii vor putea observa diferențele, atât la exterior cât și la interior. Versiunile de caroserie sunt Regular Cab, Super Cab și Double Cab, sistemul 4×4 fiind disponibil standard pentru oricare dintre ele. În schimb, capitolul tehnologii este cu mult mai bine acoperit de americani. Ranger va fi primul model din segment care oferă în echiparea standard Sistemul de asistență pre-coliziune cu depistarea pietonilor sau Sistemul de asistență activă la parcare. Șoferul va avea parte, în plus, de modemul integrat FordPass Connect cu hotspot Wi-Fi și capabilități pentru conectarea a 10 terminale electronice. În echipările superioare, sistemul de infotainment Sync 3 are parte de un ecran tactil de 8 inch și este compatibil Apple CarPlay și Android Auto.Toyota are deja o istorie incredibilă în spate cu „bunicul” Land Cruiser. Venerabilul off-roader este prin preajmă de mai bine de 60 de ani – aproape 70 dacă punem la socoteală și precursorul BJ din 1951. Pentru a-l celebra cum se cuvine, japonezii vor lansa la Salonul Auto de la Chicago seria limitată Heritage Edition. Aceasta sosește cu elemente exclusive precum jantele aurii de 18 inch de la BBS, emblemele „vintage” de pe caroserie sau tapiseria din piele cu firet de bronz pentru contrast, Doar două culori exterioare sunt disponibile – Midnight Black Metallic ori Blizzard Pearl. Producția va fi limitată la doar 1200 de exemplare și vânzările în SUA demarează la vară.


Aston Martin este cu siguranță unul dintre acei producători care nu se opresc nici atunci când alții consideră că au realizat automobilul suprem. Un exemplu bun este modelul dedicat circuitelor Vulcan, însă pe noi ne interesează ceva mai mult viitorul hypercar Valkyrie. Acesta a fost „modificat” recent de specialiștii britanici pentru a deveni și mai bun pe circuitele lumii. Astfel, oricare dintre cei 150 de norocoși viitori posesori de Valkyrie poate opta și pentru nou dezvoltatul AMR Track Performance Pack. Acesta include o multitudine de schimbări la nivel de design pentru a optimiza aerodinamica și îmbunătăți forța de apăsare.Nu numai atât, deoarece Valkyrie primește și un set de frâne din titan în spatele noilor jante din magneziu și atașate de noua suspensie gândită special pentru sesiunile de curse. Conform estimărilor făcute de producător, Valkyrie cu AMR Track Performance Pack va fi cu 8 procente mai rapid pe circuit decât versiunea standard. În plus, Aston a prezentat și schemele de design dedicate modelelor AMR: Spirit, Mantis și Ultimate. Cu elementele de pe pachetul AMR instalate, Valkyrie nu mai este un model legal pentru circulația pe drumurile publice – însă Aston menționează că ele sunt interschimbabile cu cele standard.


Acasă, în România, Kia a dezvăluit prețurile pentru cele mai noi reprezentate ale sale în clasa compactă – sportiva Ceed GT și rafinatele ProCeed și ProCeed GT. Acestea sunt disponibile la comandă la toți dealerii mărcii din țară, cu Ceed GT pornind de la 21.747 euro (cu TVA) în versiunea cu transmisie manuală. Varianta 7DCT, cu șapte rapoarte, pornește de la 23.139 euro. Modelul ProCeed GT Line cu propulsorul 1.0 T-GDI de 120 CP pleacă de la 21.278 euro, în timp ce varianta de bază diesel, de 1.6 litri și 136 CP, este 24.069 euro. Vârful de gamă ProCeed GT este 24.747 sau 26.139 euro, în funcție de transmisia aleasă.

(Video) Ranger de Europa, Land Cruiser la 60 și Valkyrie cu AMR

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.