Home Știri Renault – Nissan va produce o mașină electrică în cooperare cu Mitsubishi

Renault – Nissan va produce o mașină electrică în cooperare cu Mitsubishi

de

Alianța Renault-Nissan își extinde colaborarea cu Mitsubishi, urmând să dezvolte, printre altele, și un vehicul electric.

Carlos_Ghosn_Leaf

Alianța Renault-Nissan, condusă de Carlos Ghosn (foto), își extinde cooperarea cu Mitsubishi. În prezent, Nissan operează deja o companie mixtă cu Mitsubishi, denumită NMKV. Cele două concerne au anunţat că intenţionează să dezvolte în comun o nouă maşină din clasa mică, inclusiv o variantă electrică. Această mașină urmează să fie comercializată la nivel global.

Carlos Ghosn anunță o producție record pentru Dacia

“Nissan și Mitsubishi au avut în trecut beneficii importante de pe urma colaborării. Cele mai recent exemplu este cooperarea pentru producția mașinilor Kei (mașini de mici dimensiuni, special concepute pentru metropolele japoneze – n.red.)”, a declarat Carlos Ghosn, CEO al Renault-Nissan.

Vehicule moderne de oraș

Constructorii auto vor să producă sub brandul Mitsubishi două noi modele sedan, bazate pe autovehicule Renault. Unul dintre aceste modele va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Coreea de Sud şi va avea ca destinaţie piaţa din America de Nord și va concura în segmentul mediu. Un al doilea model de clasă compactă se află încă în discuții.

i-miev

Mitsubishi i-MIEV

Articole similare

Comentarii închise.