Știri

Renault se joacă cu bile magnetice… din viitor

Ca să fim corecți, acesta de fapt nu este un vehicul cu roți (nici nu avem curajul să-l numim automobil), ci unul care utilizează tehnologia maglev, un fel de covorul lui Aladin care respectă și legile lui Newton.

Această interesantă creație a fost ideea studentei la MA Industrial Design Yuchen Cai, de 23 de ani, ce și-a imaginat astfel mașina viitorului – nu suntem siguri dacă este vorba de unul Pământean, totuși. Cu acest proiect ea a câștigat o competiție inițiată de francezii de la Renault împreună cu Central Saint Martins art college din Londra (același care a găzduit Jaguar Land Rover Tech Fest)  – premiul său fiind posibilitatea de a-și rafina viziunea vreme de două săptămâni la studioul de design din Paris al constructorului. Creația se numește Float – inspirată de utilizarea Maglev, ce permite unui vehicul să „leviteze” la mică distanță de suprafața drumului, mișcându-se astfel cu un minim de efort din partea grupului propulsor.

Un Float este practic o capsulă individuală, cu spațiu pentru doar două persoane – probabil propulsată electric și dotată conform creatoarei cu sisteme de control automatizate, unde utilizatorul cheamă acest transportator autonom cu ajutorul clasicei deja aplicații pentru smarpthone. Interesant este că Float poate fi utilizat și pentru a transporta mai multe persoane deodată – o bandă magnetică în jurul zonei mediane permite conectarea mai multor unități la un loc.