Home Știri Să fim premium, în stil englez

Să fim premium, în stil englez

de Aurel Niculescu

Fugim un pic de pe cea mai mare piață auto din lume, unde tocmai și-a deschis porțile Salonul Auto de la Beijing până mai aproape, în Europa – Brexit sau nu, noi considerăm Anglia ca fiind parte integrantă a Bătrânului Continent.

Mai ales că ne place luxul în stil britanic – un adevărat element definitoriu pentru industria automobilului, alături de alte (puține) câteva exemple. Propunerile de peste Canalul Mânecii includ noua serie specială Jaguar XE Landmark Edition – bazată pe versiunea XE R-Sport, noua ediție limitată aduce cu sine o serie de îmbunătățiri de ordin vizual, atât la exterior cât și la interior.


Am putea nota parașocul față sportiv, pragurile în culoarea caroseriei și spoilerul posterior, dar sincer ne-au atras atenția mai ales jantele noi de 18 inch – clienții vor avea parte și de trei noi culori în gamă: Yulong White, Firenze Red și Santorini Black. În cabină, modelul Landmark tinde să ofere standard mai toate bunătățile, atât în materie de confort, cât și la capitolul tehnologie – însă sub capotă nu a avut loc nici o schimbare, propulsoarele rămânând neatinse.


Nimeni nu se poate plânge de lipsa atmosferei premium într-un Jaguar, însă trebuie să „sărim” o clasă, două pentru a ajunge la nivelul celuilalt exponent britanic: Rolls-Royce Adamas Collection. Da, avem parte de încă o ediție specială de la Rolls – însă am putea numi Adams Collection ca fiind de-a dreptul „mass market”, dacă ținem cont de numeroasele creații ale firmei rămase de-a pururi la stadiul de unicate.


De această dată Rolls-Royce a creat o ediție specială la o ediție specială – Adams Collection se bazează pe seria Black Badge, disponibilă pentru modelele Wraith și Dawn, menită să „celebreze partea întunecată a măiestriei contemporane”… Nu știm exact ce înseamnă asta (în afară de o posibilă trimitere străvezie la seria Star Wars, care a renăscut în ultimii ani), dar vă putem spune că vor fi disponibile doar 40 de exemplare coupé Wraith Black Badge și încă 30 de modele convertible Dawn Black Badge.


Câteva detalii, înainte de a admira în voie galeria de imagini: emblema Spirit of Ecstasy este realizată pentru prima oară din 294 straturi de fibră de carbon de calitate egală cu a celei folosită în industria aeronautică (producția durează 68 de ore pentru fiecare exemplar). La interior, 88 diamante realizate în laborator (deci nici urmă de „blood diamonds”) au fost folosite pentru simbolul infinitului – o temă a seriei Black Badge – amplasat în carcasa ceasului. În plus, a fost utilizat același plafon de la seria Wraith Luminary Collection, cele 1340 de lumini optice individuale formând de această dată „structura moleculară a carbonului, aflată în proces de formare a unui diamant.”

Rolls-Royce Black Badge Dawn & Wraith
Rolls-Royce Black Badge Dawn & Wraith

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?