Home Știri Saab construiește prima mașină după 2 ani de pauză

Saab construiește prima mașină după 2 ani de pauză

de

Propriaterii chinezi ai Saab au decis să reia producția mărcii suedeze. Primul automobil a ieșit recent de pe porțile uzinei din Trollhättan.

primul-saab-dupa-2-ani

Fabrica Saab, din orașul suedez Trollhättan, se pregătește să reia producția la scară industrială, după 2 ani de pauză. Prima mașină, un prototip de Saab 9-3, ce pare neschimbat, a fost produs pentru a testa noul motor pe benzină cu supraalimentare și o serie de echipamente.

Constructorul Saab a fost achiziționat în 2012, de către National Electric Vehicle Sweden (NEVS), o companie special creată pentru această tranzacție. NEVS este deţinută în proporţie de 78% de către compania chineză National Modern Energy Holdings (NME Holdings Ltd.), în vreme ce restul de 22% aparține orașului chinez Qingdao, prin intermediul companiei Qingbo Investment Co Ltd.

„Înainte de decizia de a reporni producţia de maşini Saab, trebuie să finalizăm parteneriate cu furnizorii. Ştim că fabrica este pregătită pentru producţie“, a declarat Mattias Bergman, actualul preşedinte al NEVS.

Articole similare