Home Lifestyle Se vinde Ferrari Enzo Nr. 1 care aparține lui Fernando Alonso

Se vinde Ferrari Enzo Nr. 1 care aparține lui Fernando Alonso

de Răzvan Măgureanu
Ferrari Enzo Fernando Alonso

Un exemplar extrem de special Ferrari Enzo se vinde la o licitație pe 7-10 iunie 2023 la Grimaldi Forum din Monte Carlo. Este primul Ferrari Enzo din cele 400 fabricate și a aparținut dublului campion mondial de F1 Fernando Alonso.

Cu siguranță va fi o mașină scumpă: primul Ferrari Enzo produs din seria de 400 unități și cu un istoric special deoarece aparține dublului campion mondial de F1, Fernando Alonso.

Mașina se va vinde în cadrul unei licitații la Grimaldi Forum din Monte Carlo  alături de alte 40 modele Ferrari.  Majoritatea dintre exemplare au un kilometraj redus cum este și cazul mașinii lui Fernando Alonso care nu are decât 4800 km la bord. Licitația este organizată în cadrul evenimentului Top Marques Monaco, aflată la 18-a ediție și care se desfășoară sub patronajul Prințului Albert de Monaco.

Istoricul mașinii nu este foarte clar deoarece se menționează 2011 ca an de construcție dar mașina s-a produs doar din 2002 până în 2004. Sunt prezentate în schimb patru fotografii pe Instagram dintre care una are în fundal pe Fernando Alonso.

Fernando Alonso a obținut două titluri de campion mondial în F1 cu Renault în 2005 și 2006, fiind primul spaniol care reusește acest lucru. A concurat pentru Ferrari între 2010 și 2014, perioadă în care a obținut trei titluri de vicecampion mondial în F1.

Este posibil ca mașina să fi fost primită cadou de Alonso, deoarece apare ca înmatriculată în 2011, exact în perioada în care spaniolul concura pentru Ferrari.

Ferrari Enzo a fost numită după fondatorul companiei Enzo Ferrari, care a murit în 1988. Acest hipercar, urmașul lui Ferrari F50 și predecesorul lui LaFerrari avea o caroserie din fibră de carbon și un motor V12 aspirat care dezvolta 660 CP la 7.800 rpm. Motorul având numele de cod F140 GA avea un unghi neobișnuit al V-ului, de 65 grade în loc de 60 grade, similar cu cel al motorului de F1 din anii 90. Unghiul putin mai mare a fost necesar pentru a reduce înălțimea motorului de F1 cu câțiva milimetri cu scopul de a obține o parte spate mai aerodinamică.

În 2002 la lansare, Ferrari Enzo costa 649.000 USD. În prezent, la diverse licitații, Ferrari Enzo a fost vândut cu prețuri cuprinse între 3 și 4 milioane USD, recordul fiind deținut de un Enzo de culoare neagră de 4,4 milioane USD.

Având în vedere că exemplarul de față este primul din cele 400, a aparținut unui campion mondial de F1 și că are numai 4800 km la bord, ne așteptăm ca prețul să atingă un nou record, în jurul a 5 milioane USD.

Ferrari Enzo Fernando AlonsoFerrari Enzo Fernando AlonsoFerrari Enzo Fernando AlonsoFerrari Monaco car auction

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.