Home Știri Opel Corsa facelift – Design nou și putere mai mare pentru EV

Opel Corsa facelift – Design nou și putere mai mare pentru EV

de Dan Damian
Opel Corsa facelift

Constructorul german a prezentat modificările estetice și tehnice pentru modelul său de clasă mică. Opel Corsa facelift vine și cu o nouă versiune electrică.

Opel aliniază treptat toate modelul din gamă la limbajul de design Opel Vizor. Exact asta s-a întâmplat și cu Opel Corsa facelift, care a primit o nouă parte frontală. Farurile, a căror formă a fost ușor modificată, fac parte acum din aceeași linie cu grila față și, în plus, semnătura luminoasă a DLR-urilor este acum amplasată în partea superioară. Face-liftul a adus și îmbunătățirea luminilor Intelli-Lux LED matrix, care au acum câte 14 elemente LED (în loc de 8, până acum). În partea inferioară a spoilerului gura de aerisire este mai mare, iar pe laterale s-au dezvoltat două prize de aer verticale. Per ansamblu, Corsa câștigă acum la imagine, fiind ceva mai impunătoare raportat la dimensiunile specifice clasei mici.

Opel Corsa facelift

În partea din spate nu există schimbări notabile, doar stopuri mai “întunecate” și cam atât. Există și o nouă culoare, Grafic Grey, disponibilă în premieră pe Corsa.

La interior, Opel Corsa facelift prezintă ceva noutăți importante. Display-ul central, cu dimensiuni de până la 10 inchi este nou și folosește procesor Snapdragon pentru o viteză mai mare de procesare. De asemenea, se oferă asistent vocal, care răspunde la formularea “Hey, Opel”, update-uri OTA și, pentru prima dată la Corsa, CarPlay și Android Auto wireless.

Opel Corsa facelift

Motorizările termice, adică propulsoarele de 100 și 136 CP sunt acum mila-hibrid la 48V și sunt cuplate la o nouă cutie de viteze cu dublu-ambreiaj. Pe de altă parte, versiunea electrică, Opel Corsa-e, își schimbă denumirea în Opel Corsa Electric. Opel introduce versiunea de 156 CP și 260 Nm (exact cea de pe Jeep Avenger și mai multe modele ale grupului Stellantis), care are o autonomie oficială de 402 km (baterie de 50,8 kWh, net). Însă Opel va continua să ofere și versiunea de până acum, cea de 136 CP, care are autonomia ușor îmbunătățită, 357 km (baterie de 46 kWh, net).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.