Home Știri Noul Jeep Avenger a fost lansat în România

Noul Jeep Avenger a fost lansat în România

de Dan Damian
Jeep Avenger în România

Autoitalia a organizat lansarea pe piața autohtonă a noului Jeep Avenger, cel mai mic model Jeep și primul EV al mărcii americane.

Jeep Avenger este disponibil pe piața din România în trei versiuni de echipare (Longitude, Altitude și Summit), dar momentan versiunea de vârf, Summit, nu se poate comanda. Avenger este construit pe platforma STLA Small a grupului Stellantis și, la acest moment este disponibil la noi doar cu motorizare electrică, adică în propulsor de 156 CP și 260 Nm, care antrenează puntea față. Având în vedere cele 1,61 tone, Jeep Avenger accelerează de la 0 la 100 km/h în 9 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 150 km/h.

Jeep Avenger în România

Bateria are capacitatea de 54 kWh (50,8 kWh, net) și promite autonomie de 400 km în regim mixt, în condițiile în care, oficial, Avenger este creditat cu un consum mediu de 15,4 kWh/100 km. Încărcarea este posibilă la AC (maxim 11 kW) și DC (maxim 100 kW), astfel încât bateria poate ajunge de la 0 la 80% în doar 34 minute (la puterea maximă de încărcare).

Prețuri Jeep Avenger în România

Primul model electric Jeep, care a câștigat și competiția Car of the Year 2023, are un preț de pornire de 38.900 euro pentru versiunea de bază, Longitude, și 40.900 euro pentru versiunea intermediară, Altitude. Echiparea de vârf, Summit (deocamdată indisponibilă) are un preț de pornire de 43.900 euro. Aici găsiți toate informațiile legate de prețuri și echipări.

Jeep Avenger în România

Nu în ultimul rând, la lansarea organizată în București am aflat că anul viitor va fi disponibilă o versiune 4×4, adică echipată cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Jeep a prezentat deja un concept în acest sens în toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Paris. De asemenea, pe câteva piețe, Jeep Avenger este disponibil și cu motorizare termică, adică un propulsor de 1,2 litri, turbo, care livrează 100 CP. Acest model va ajunge anul viitor și la noi, dar nu se știe dacă exact cu acest motor de 1,2 litri sau altul.

Jeep Avenger în România

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.