Home Motorsport Sebastian Barbu a terminat sezonul pe podium în European Rally Trophy

Sebastian Barbu a terminat sezonul pe podium în European Rally Trophy

de

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat Waldviertel Rallye, ultima etapă din European Rally Trophy, pe locul secund în ERT și pe locul 4 la general.

Sebastian Barbu

Sebastian Barbu

În 2014, Sebastian Barbu și Sergiu Itu au participat la șase etape din Campionatul Național și la trei raliuri incluse în European Rally Trophy, ultima participare fiind în acest weekend, la Waldviertel Rallye, Austria. „Am lăsat câteva lucruri neterminate aici și am inclus această etapă în programul nostru pe 2014 încă de la început“, a spus Sebastian Barbu înaintea startului în etapa din Austria.

Ultimul act din CNR

Etapa austriacă, ultima din calendarul European Rally Trophy, a contat și ca etapă în Campionatele Naționale din Austria și Ungaria. Cu peste 100 de echipaje la start și un traseu mixt, asfalt în prima zi și macadam în ziua a doua, Waldviertel Rally a fost una dintre cele mai solicitante etape pentru echipajul Sebastian Barbu – Sergiu Itu din acest sezon în care au concurat cu un Mitsubishi Lancer EVO X pregătit de Colina Motorsport.

953d49b0-2423-461d-a81f-5056571365bb

Prima zi a fost mai scurtă, cu șase probe speciale și o lungime de 52,04 km. Sebastian Barbu a început în forță, dar a făcut o greșeală și a fost foarte aproape să abandoneze. „Am riscat puțin prea mult și am pierdut peste un minut și jumătate. Am avut noroc pentru că, pe aceeași porțiune, au abandonat câteva echipaje, dar, din fericire, noi am reușit să ajungem cu bine în parcul de service unde echipa tehnică de la Colina Motorsport a rezolvat toate problemele și am putut continua raliul“, a zis Sebastian Barbu, care se afla pe locul 12 în clasamentul general la finalul primei zile.

Ziua a doua, pe macadam, a decurs mult mai bine pentru echipajul românesc. Sebastian Barbu și Sergiu Itu au crescut ritmul de la o probă la alta și, în final, au reușit să termine pe locul secund în clasamentul European Rally Trophy și pe locul 4 în clasamentul general al Waldviertel Rallye. „Sunt foarte fericit că am reușit să terminăm sezonul cu un rezultat atât de bun. Atât eu, cât și Sergiu ne-am depășit limitele fizice și psihice la această etapă. A fost un raliu în care am învățat multe și care, cu siguranță, ne va ajuta să ne îmbunătățim performanțele în viitor“, a mai adăugat Sebastian Barbu.

Articole similare