Modele noi Știri

Skoda Enyaq iV: primul teaser și data de apariție

Skoda Enyaq iV teaser
Skoda Enyaq iV teaser

Constructorul ceh a publicat astăzi primul teaser cu noua Skoda Enyaq iV, primul SUV electric al mărcii și a anunțat data debutului oficial al mașinii.

Acum două luni, Skoda a prezentat datele tehnice ale noii Skoda Enyaq iV, primul SUV electric al mărcii și primul din portofoliul Skoda construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen.

Teaserul publicat astăzi nu dă foarte multe detalii despre detaliile mașinii, ci ne arată silueta generală, care dezvăluie o linie dinamică a caroseriei. Tot acum, aflăm că nou Skoda Enyaq iV va fi prezentată oficial pe 1 septembrie, ca punct culminant al aniversării celor 125 de ani de existență Skoda, în cadrul unui eveniment ce se va desfășura la Praga și care va fi transmis pe canalele de social media ale mărcii.

Noul SUV electric al cehilor se prezintă la start cu o adevărată gamă de motorizări și transmisii. Versiunea de bază, ŠKODA Enyaq iV 50, are tracțiune spate, o baterie cu capacitatea de 52 kWh (net) care alimentează un motor de 148 CP și promite o autonomie de 340 km. Versiunea mai puternică, Enyaq iV 60, tot motor și tracțiune spate, are o baterie de 58 kWh și un motor de 180 CP, în condițiile unei autonomii de 390 km. 

Cea mai puternică versiune 4×2 este Skoda Enyaq iV 80, cu o baterie de 77 kWh, motor de 204CP și maximul de autonomie al gamei: 500 km (WLTP).

Skoda oferă și două versiuni 4×4, cu motoare pe ambele punți, echipate cu aceeași baterie de 77 kWh: Enyaq iV 80X, cu puterea de 265 CP și Enyaq iV RS, cu 306 CP, acesta fiind vârful de gamă, capabil să atingă 100 km/h în 6,2 secunde și să ajungă la un maxim de 180 km/h. Ambele versiuni 4×4 au autonomia de 460 km.

Skoda Enyaq iV oferă și trei opțiuni de încărcare: de la o priză casnică, de 2,3 kW, de la un wallbox de 11 kW, caz în care sunt necesare între 6 și 8 ore (în funcție de capacitatea bateriei) pentru o încărcare completă și de la stații de mare putere, bateriile mașinii suportând un maxim de 125 kW, care permite încărcarea de la 0 la 80% în doar 40 de minute.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE