Știri

Skoda Fabia se afișează în haine noi înaintea debutului la Geneva

Constructorul din Mlada Boleslav a decis să ofere fanilor modelului de clasă mică Fabia primele imagini și detalii oficiale cu versiunea facelift, pregătită pentru debut în fața publicului internațional de la Salonul Auto de la Geneva.

Exceptând cazul în care sunteți posesor de Fabia va fi destul de dificil să descoperiți care au fost modificările operate odată cu acest subtil facelift – pe scurt vă putem atrage atenția asupra noilor faruri și stopuri cu tehnologie LED (din fericire doar cele spate inspirate de Octavia), dar mai ales asupra noilor seturi de jante de până la 18 inch sau asupra modificărilor minore operate la nivelul parașocurilor față/spate.


La interior, Fabia are parte de câteva elemente noi – instrumentarul de bord a fost redesenat, în timp ce noi elemente în două tonuri de culori pot fi alese pentru tapiseria scaunelor. Mult mai notabile sunt schimbările aduse sistemelor de infotainment. Cel de bază, „Swing” are acum în dotare un display de 6,5 inch și servicii Skoda Connect, în timp ce sistemul de navigație „Amundsen” include serviciul de informații „Online Traffic Information” cu notificări în timp real, dar și conectivitate Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink și SmartGate.

Și mai multe elemente „Simply Clever” sunt prezente la interior – porturi USB și în spate, tăviță dublă pentru portbagaj, sau lanternă LED portabilă pentru versiunea Combi. Rămân nemodificate însă propulsoarele – cu excepția unui detaliu notabil, anume posibila dispariție a motorizării diesel – fiind de acum disponibile patru versiuni ale motorizării în trei cilindri de un litru. Avem astfel MPI pentru cele aspirate natural de 60 și 75 CP, precum și TSI cu turbo, injecție directă și chiar filtru de particule – de 95 și 110 CP, ultimul putând fi ales în combinație cu transmisia automată cu dublu ambreiaj DSG cu șapte rapoarte.