Home Promo Studiu de design – Vision Mercedes-Maybach 6

Studiu de design – Vision Mercedes-Maybach 6

de

Maybach Vision 6 02

Deși brand-ul Maybach se află în portofoliul celor de la Mercedes-Benz din anii ’60 ai secolului trecut, prima încercare de revitalizare a acestui nume a avut loc la începutul mileniului III, prin limuzina Maybach, un monstru de lux și tehnologie, dar care nu a reușit să se impună pe piața rarefiată a limuzinelor de super-lux dominată de Rolls-Royce.

Maybach Vision 6 08

În epoca interbelică, Maybach concura de la egal la egal cu Rolls-Royce, singura problemă fiind faptul că, în timp ce Rolls-Royce a devenit stindardul vârfului ofertei auto la nivel mondial, Maybach s-a bucurat de aceeași recunoaștere doar în interiorul granițelor germane. Este, practic, motivul pentru care Rolls-Royce este unde este, iar Maybach încă… încearcă. După eșecul comercial al limuzinei Maybach scoase din fabricație în 2013, numele Maybach este oferit în prezent doar pe versiunile ultra-luxoase și alungite de Clasa S. Dar iată că, după o săptămână de teaser-e, Mercedes face un nou pas către revitalizarea brand-ului Maybach prin prezentarea fotografiilor oficiale ale unui concept, un studiu de design al unui coupé de înaltă clasă.

Fiind vorba despre un studiu de design, inginerii și designerii au avut mână liberă să-și dea frâu liber imaginației, rezultatul fiind un coupé de aproape 6 metri lungime cu aspect inspirat din aero-coupé-urile de la începutul secolului trecut, cu capota motorului alungită până la jumătatea mașinii și cu spatele plonjat. Partea frontală este domonată de imensa grilă a radiatorului, ce face trimitere directă la grilele clasice Maybach, dar și la costumele retro, cu dungi verticale. Stilul retror al caroseriei se împletește armonios cu elemnetele moderne, high-tech, precum farurile și stopurile alungite, roțile de 24 de inch sau ușile de tip fluture.

Maybach Vision 6 01

Spre deosebire de stilul retro al exteriorului, interiorul lui Vision Mercedes-Maybach 6 este o adevărată vitrină tehnologică a viitorului auto cu display-uri și elemente digitale ce își vor face probabil loc, într-o formă ușor revizuită, în viitoarele automobile ale mărcii germane.

În ceea ce privește propulsia, inginerii germani au mers pe mâna electricității: patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, pun la dispoziție 750 CP pentru o accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Bateria de acumulatori, de 80 kWh, asigură o autonomie de 500 km și, grație unei noi tehnologii de încărcare rapidă, fac posibilă alimentarea cu energie pentru 100 de km în doar 5 minute. Cel mai probabil, această tehnologie de propulsie va fi implementată în viitoarele automobile electrice Mercedes-Benz, iar Vision Mercedes-Maybach 6, în cazul în care va intra în producția de serie, va primi un nobil propulsor V12, pentru a se bate de la egal la egal cu rivalii de la Rolls-Royce.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.