Home Știri Tesla Model S facelift: interior complet nou și un nou record de accelerație

Tesla Model S facelift: interior complet nou și un nou record de accelerație

de Dan Damian
Tesla Model S facelift

Tesla a prezentat un facelift consistent pentru Model S, după mulți ani în care au fost doar update-uri de soft. Acum, Tesla Model S facelift vine cu și mai multă putere.

Tesla are un stil propriu în care își prezintă noutățile: modelele noi în cadrul unor evenimente dedicate, update-urile ca secțiuni în cadrul evenimentelor sau chiar direct în site-ul oficial, fără tam-tam.

Model S este cel mai solid model din gamă, cel care a dat startul expansiunii fenomenale a companiei americane, după “introducerea” făcută de Roadster-ul construit pe platforma lui Lotus Elise. Și totuși, au trecut mulți ani de când Model S nu a primit actualizări de design. Până acum, când berlina s-a prezentat cu câteva modificări discrete de design exterior, în special la nivelul părților inferioare a spoilerelor.

Tesla Model S facelift

Adevărata evoluție a lui Tesla Model S facelift este însă la interior, unde aproape totul a fost schimbat. Display-ul tabloului de bord a rămas cu diagonala de 12,3 inchi, dar display-ul central nu mai este unul vertical, ci orizontal și are o diagonală de 17 inchi. Rezoluția a fost îmbunătățită (2200×1300), iar culorile sunt mai intense.

Tesla Model S facelift

Ceea ce va atrage imediat atenția este volanul în stilul mașinilor de curse, cu partea de jos aplatizată și fără cercul de sus. Rămâne de văzut cât de ergonomic va fi acest design (preluat parcă de la roverele marțiene) în utilizarea curentă. Chiar dacă nu pare, la prima vedere, volanul a preluat o mulțime de funcții și, în afară de cele două butoane fizice rotative, toate celelalte sunt cu touch. Volanul a preluat inclusiv comenzile semnalizării, pe lângă cele ale luminilor.

Tesla Model S facelift

În spate, central, a apărut un nou display, de 8 inchi, pentru pasagerii locurilor posterioare. Toată această feerie de display-uri este susținută de un sistem multimedia complex, care dispune de o asemenea putere de procesare, încât permite chiar rularea unor jocuri complexe, fiind compatibil și cu controllere wireless.

Sistemul de sunet are acum 22 de difuzoare și o putere de 960W, asta în completarea display-ului “Cinematic” de 17 inchi.

Tesla Model S facelift

La nivel tehnic, versiunea Performance este înlocuită de noua versiune Plaid, cu derivația Plaid+. Ambele versiuni sunt echipate cu o nouă baterie și trei motoare și tot ambele accelerează de la 0 la 100 km/h în 2 secunde, un nou record mondial pentru o berlină de serie, fie ea electrică sau cu motorizare clasică. În vreme ce Plaid oferă o putere maximă de 1.020 CP, Plaid+ vine cu peste 1.100 CP, ceea ce face ca viteza maximă să ajungă la 320 km/h. Tesla Model S facelift are acum și o autonomie mai mare: peste 830 km (Plaid+) și 620 km (Plaid).

Prețurile versiunilor Plaid depășesc 100.000 dolari: 114.490 dolari (Plaid) și 134.490 dolari (Plaid+).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.