Home TesteContact TEST: cutie manuală pe o mașină electrică

TEST: cutie manuală pe o mașină electrică

de Dan Damian
Cutie manuală - Lexus BEV Manual

Toyota ar putea risipi golul emoțional pe care l-ai putea simți când conduci o mașină alimentată de la baterii. Cu un schimbător de viteze excelent adaptat.

Cumva, pare stupid să transformi o mașină electrică, fără trepte în cutia de viteze, într-una cu o cutie manuală. Dar de ce să nu conduci măcar o dată o astfel de mașină, fie ea și de test? Toyota a lăsat câțiva jurnaliști să urce în prototipul Lexus la centrul de testare japonez al companiei, iar auto motor und sport a fost, bineînțeles, acolo.

Sigur, Japonia, volan pe dreapta, maneta schimbătorului de viteze se află în mod neobișnuit în stânga, în rest totul pare destul de normal. Exact ca o cutie de viteze manuală clasică. Cuplezi prima treaptă, cu o senzație ciudată, ambreiajul este destul de greu de apăsat. Mașina pornește cu grijă, turometrul montat pe planșa de bord indică 1500 rpm, motorul urcă lejer în turație, cu un sunet tipic de patru cilindri.

Fără pistoane, fără cutie de viteze

Nu trebuie să o încălzești, nu are ulei, nu are pistoane, nu are cutie de viteze. A doua treaptă se simte bine, are o legătură naturală, la accelerație maximă cele patru trepte urcă turația cu viteza fulgerului, abia la 7000 rpm intră limitatorul și întrerupe aprinderea. Alo, mașină electrică, aprindere, limitator? Da, acesta este un motor cu combustie și o mașină electrică în același timp. Este uimitor cât de bine simulează Toyota toate acestea. Sunetul motorului e generat de sistemul audio, iar propulsorul electric modulează cuplul în mod corespunzător. Înșelător de real, fantastic realizat, dar care este scopul?

Cutie manuală - Lexus BEV Manual

Să facem doar câteva greșeli. De exemplu, oprirea motorului la pornire. Acest lucru nu e posibil, pentru că, chiar dacă ridici brusc piciorul de pe ambreiaj când stai pe loc, mașina înaintează. Accelerezi la maximum în treapta a patra de viteză, la 30 km/h, iar motorul funcționează la turații foarte mici și tremură, chiar și fețele de uși vibrează, gâdilate de sistemul audio. Absolut real. Următoarea idee este să uiți să apeși ambreiajul la oprire. Nici asta nu e o problemă. La un moment dat, cutia intră pe liber. Schimbarea treptelor de viteză fără a folosi ambreiajul funcționează și ea. Și fără teama de a rupe furcile de schimbare a treptelor sau de a ciobi pinioanele.

Cutie manuală - Lexus BEV Manual

Să nu faci nimic și să accelerezi pur și simplu? Poate face și asta, se simte ca o mașină electrică clasică, dacă putem spune asta despre un BEV. Și chiar asta este. Poate că abordarea ar trebui să fie chiar combinarea avantajelor unei mașini electrice cu cele ale uneia cu motor termic și cutie manuală? O electrică pentru cei nostalgici? Sau mai degrabă adevărata unealtă pentru pasionații de Playstation? E timpul să aruncăm o privire la tehnologia din spatele ei.

Emo-BEV pentru pasionații de schimbarea vitezelor

Nimic nu leagă mecanic pedala de ambreiaj și schimbătorul de viteze de propulsia electrică a lui Lexus UX. Pedala de ambreiaj și schimbătorul de viteze sunt ghidate de arcuri și legături din plastic, pentru a produce o senzație autentică de schimbare a treptelor. În același timp, senzorii de pe componentele mecanice detectează mișcările acestora și transmit cuplurile care urmează să fie simulate către unitatea de control a motorului, care pot fi implementate cu viteza luminii datorită propulsiei electrice.

În același timp, aceste semnale sunt trimise și către simulatorul de sunet, care redă în mod realist și înșelător sunetul corespunzător al motorului. Vă puteți imagina cât de complexă trebuie să fi fost programarea și ajustarea tuturor condițiilor posibile de conducere. Dar Lexus poate gestiona chiar și o pornire sacadată la o turație prea mică a motorului sau cupluri diferite la rularea cu viteză constantă, în funcție de „turația motorului“. Un lucru extraordinar!

Cutie manuală - Lexus BEV Manual

Din nefericire, am avut la dispoziție doar două tururi pe circuitul celor de la Toyota pentru a încerca această tehnologie foarte interesantă și bine realizată. Iar când vitezometrul s-a grăbit spre 150 km/h, în loc de cei 100 permiși, pe o linie dreaptă cu o lățime de 30 de metri și o lungime de 2 kilometri, inginerul care era cu noi la bord a cerut cumpătare: „Vă rog, domnule Pfeiffer, încetiniți!“

În cazul ăsta, trebuie doar să frânezi și să te duci controlat pe linia boxelor. Dar cu un zâmbet foarte larg pe față. Sincer, nu m-aș fi gândit niciodată că o mașină electrică poate fi atât de distractivă datorită acestui sistem aparent inutil.

Într-un alt prototip a fost testat sunetul diferitor tipuri de motoare, în locul cutiilor de viteze manuale. De la amărâtul propulsor cu trei cilindri de un litru până la inconfundabilul V8. Și în acest caz, simularea reușește prin intermediul zgomotului și al modulării cuplului. Cu toate astea mașina electrică cu transmisie manuală pare mai credibilă.

Text: Michael Pfeiffer/Traducere și adaptare: Dan Damian

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.