Home Teste Test: Ford Mondeo Hybrid

Test: Ford Mondeo Hybrid

de

F87A0050

Noul Ford Mondeo nu atrage atenția doar prin designul impunător și distinct, ci și prin tehnologiile de ultimă oră pe care le înglobează. Chiar de la lansare, gama de propulsoare include și o versiune hibridă.

Text: Cristian Sterea. Foto: Dragoș Savu, Ford

 

Parte a strategiei One Ford, care presupune comercializarea aceluiași model pe toate piețele de desfacere, din America și până în Asia, incluzând și Europa, noul Mondeo poartă și câteva gene românești în ADN-ul său. Este vorba despre propulsorul EcoBoost de 1,5 litri, care, pentru anumite piețe de desfacere, va fi produs la uzina constructorului american de la Craiova. Mai mult, în viitor oferta va fi extinsă și cu mult-premiatul propulsor 1.0 EcoBoost, și acesta având o anumită cotă a producției provenită tot în România. Cu toate astea, pentru noi, ca europeni, lansarea celei de-a cincea generații Mondeo s-a lăsat destul de mult așteptată, pe piața din America debutul comercial având loc cu aproape 2 ani în urmă, sub numele consacrat pe plan local, Fusion. Din fericire, răbdarea ne este pe deplin răsplătită, pentru că noul model marchează un salt spectaculos în materie de design și tehnologie.

Încrederea cu care Mondeo abordează segmentul foarte concurențial al clasei medii se remarcă încă de la nivel estetic, prin statura sa impozantă și deosebită.  Aici, elementele-cheie sunt grila generoasă a radiatorului, în stil Aston Martin, și elementele puternic profilate ale caroseriei, care aduc inclusiv un strop de eleganță și emoție. Totodată, este vizată discret și o tentă premium prin utilizarea cu generozitate a elementelor cromate și a tehnologiei de ultimă oră, cum ar fi farurile adaptive cu leduri. În viitor, ambiția de a concura la vârful segmentului va fi reconfirmată de versiunea specială Vignale, care va afișa un stil ceva mai elevat, va fi echipată cu tot ce are mai bun de oferit constructorul american și va dispune de un pachet special de servicii.

Interiorul dispune de numeroase echipamente moderne, iar designul consolei centrale se remarcă prin comenzile „aerisite“.

Interiorul dispune de numeroase echipamente moderne, iar designul consolei centrale se remarcă prin comenzile „aerisite“.

Într-o oarecare opoziție cu exteriorul, habitaclul pare ceva mai pragmatic atât în ceea ce privește aspectul, cât și materialele folosite la finisare, pe ici, pe colo existând și plastice care nu lasă o impresie foarte bună. Oricum, din punctul de vedere al ergonomiei, consemnăm un mare pas înainte prin reducerea numărului de butoane de pe consola centrală și structurarea mai judicioasă a sistemului de infotainment. Denumit Sync 2, acesta dispune de un ecran tactil cu dimensiunea de 8 inchi și recunoaște chiar și comenzi vocale mai complexe. De asemenea, susținând același trend hi-tech, tabloul de bord integrează un display generos pe lângă afișajul clasic cu ceasuri, iar gama de opționale e înțesată de echipamente moderne, cum ar fi: tempomatul inteligent, sistemul automat de parcare, asistentul de menținere a benzii de rulare cu intervenție asupra direcției, centurile de siguranță spate cu airbag integrat (premieră în segment) și sistemul de evitare a accidentelor. Dar cel mai important atu al lui Mondeo rămâne interiorul foarte încăpător. În față ai loc berechet, în spate nu te simți absolut deloc constrâns, nici la nivelul picioarelor, nici al capului, iar portbagajul pune la dispoziție, în cazul versiunii de caroserie sedan, un volum chiar generos de încărcare, de 550 de litri. Motorizarea hibridă, din cauza montării în portbagaj a bateriei litiu-ion, este ceva mai zgârcită la acest capitol și propune cu 167 litri mai puțin, adică 383.

Grafică spectaculoasă și informații complete despre sistemul de propulsie hibrid

Grafică spectaculoasă și informații complete despre sistemul de propulsie hibrid

Încă de la lansare, noul Mondeo este propus cu o gamă largă de propulsoare având puteri cuprinse între 115 și 240 CP. Gama celor alimentate cu benzină debutează cu unitatea EcoBoost de 1,5 litri (150 CP) și continuă cu cea de 2,0, oferită în două versiuni de putere (203 și 240 CP). Fanii dieselurilor au la dispoziție un motor de 1,6 litri (115 CP) și altul de 2,0 disponibil tot în două trepte de putere (150 și 180 CP). Suplimentar, în spiritul avangardist al mașinii, clienții pot opta și pentru o versiune de propulsie hibridă, asupra căreia merită să ne îndreptăm ceva mai mult atenția. Aceasta e compusă dintr-un motor alimentat cu benzină, de 2,0 litri, care funcționează după ciclul Aktinson și dezvoltă 140 CP, și un motor electric de 88 kW. În total, puterea oferită de sistemul hibrid este de 186 CP, iar accelerația până la 100 km/h realizează în 9.2 secunde. Fără a promite o anumită autonomie exclusiv electrică, Mondeo Hybrid reușește totuși să țină pe dreapta destul de mult timp propulsorul termic, în special la rularea cu viteză constantă și la plecările line de pe loc. Astfel, consumul de combustibil înregistrat în cazul unui traseu preponderent extraurban a fost de sub 6 l/100 km, destul de aproape de cei 5 l declarați. Interesant este faptul că traficul urban nu crește aproape deloc media înregistrată la drum întins, chiar dacă valoarea declarată, de 2,8 l/100 km, pare total nerealistă. Cel mai probabil, Mondeo Hybrid este încă un exemplu că metodologia stabilirii consumului de combustibil trebuie adaptată mai bine la realitatea actuală. Oricum, cu așa valori obținute în test nimeni nu cred că are motive întemeiate să se plângă în această privință. Apoi, și modul de funcționare al propulsiei hibride e foarte confortabil, intrarea în funcțiune a motorului termic fiind aproape insesizabilă. De asemenea, cutia de viteze CVT asigură accelerații line și cursive, chiar dacă reacția nu tocmai spontană sau sunetul uniform al motorului (turația rămîne constantă) nu este pe gustul șoferilor care apreciază sportivitatea.

Test: Ford Mondeo

Deși e puțin mai greu decât celelalte versiuni de motorizare, hibridul prezintă același comportament dinamic plăcut, specific Ford. Este chiar incisiv pe viraje, deși la prima vedere nu lasă această impresie, și nu se lasă pus în dificultate nici pe denivelări, amortizându-le elegant. În ciuda gabaritului deloc de neglijat, mașina răspunde prompt la schimbările de direcție și are un feedback general bun.

Lăsând deoparte accentele premium și high-tech ale acestei generații, noul Ford Mondeo încearcă să puncteze bine și în zona de volum, unde raportul preț/beneficii face legea. Astfel, în cadrul campaniei de lansare este propusă versiunea 2.0 TDCI (150 CP) Trend la prețul de 23.150 de euro, TVA inclusă. Deci, oferta e adaptată tuturor categoriilor de clienți, interesați fie de prețuri competitive, fie de dotări moderne.

 

 

SSD_9388

Ford Mondeo Wagon 1.5 EcoBoost

Fără să sacrifice designul pe altarul utilitarismului, Ford Mondeo Wagon propune un habitaclu care satisface cu vârf și îndesat nevoile de spațiu ale unei familii obișnuite. Locurile din spate sunt și mai confortabile decât la versiunea sedan, libertatea de mișcare a capului este superioară, iar capacitatea portbagajului ajunge la valoarea de 541 de litri. Suplimentar, prin plierea spătarului banchetei, se poate ajunge la un volum total de încărcare de 1630 de litri, suprafața obținută fiind plană. Pentru a susține și în plan practic accentele premium, opțional, hayonul este propus cu deschidere automată. Singurul minus mai important al acestei versiuni de caroserie pare să fie vizibilitatea ceva mai redusă către spate, restricționată de montanții posteriori puțin cam groși.

Motorul 1.5 EcoBoost este silențios și se descurcă mulțumitor chiar și în cazul breakului.

Motorul 1.5 EcoBoost este silențios și se descurcă mulțumitor chiar și în cazul breakului.

Se spune că breakurile fac pereche bună cu propulsoarele diesel, dar motorizarea EcoBoost de 1,5 litri alimentată cu benzină, aflată sub capota exemplarului testat, nu a lăsat deloc o impresie rea. E drept că, sub turația de 3500 rpm, cei 150 CP și cuplul motor de 240 Nm nu prea se fac simțiți, dar imediat cum treci de acest prag nu te poți plânge de lipsă de putere, chiar dacă vorbim despre un propulsor de bază și o mașină destul de masivă. În plus, motorul este atât de rafinat, încât sunetul său nu se face auzit în habitaclu, în mare parte a timpului, iar la turații ridicate, are un timbru plăcut. Un păcat ar fi consumul de combustibil înregistrat în sesiunile de condus rapid, cusur al tuturor propulsoarelor din sfera downsizingului, dar, în regim normal de utilizare, o medie de aproximativ 7 l/100 km e cât se poate de plauzibilă. Mai mult, datorită greutății mai mici față de a unei versiuni diesel, trenul de rulare pare că găsește și mai bine echilibrul între confort și sportivitate.

ams 2/2015

Interiorul dispune de numeroase echipamente moderne, iar designul consolei centrale se remarcă prin comenzile „aerisite“.
Grafică spectaculoasă și informații complete despre sistemul de propulsie hibrid
Motorul 1.5 EcoBoost este silențios și se descurcă mulțumitor chiar și în cazul breakului.

Date tehnice

Articole similare