Home Știri Toyota C-HR Prologue – Conceptul viitorului C-HR

Toyota C-HR Prologue – Conceptul viitorului C-HR

de Dan Damian
Toyota C-HR prologue

Toyota C-HR Prologue este un concept, dar unul din care va deriva, chiar anul viitor, a doua generație C-HR. Modelul este conceput în Europa și va miza în premieră și pe propulsie plug-in hybrid.

În 2016, Toyota prezenta modelul C-HR, o noutate pentru gama constructorului japonez, una care să atragă în special clienții tineri. Și adevărul este că C-HR venea cu o cu totul nouă abordare la nivelul designului, fiind considerat mult timp, poate cel mai frumos model din gama Toyota. A fost și un succes comercial pentru japonezi, astfel încât era clar că va avea un urmaș.

Toyota C-HR prologue

Sunt totuși șase ani de la debut, așa că a venit momentul pentru o nouă generație, pe care a o arată conceptul Toyota C-HR prologue, desenat tot în Franța, cu intenția de a fi în același timp mai sportiv, dar și mai spațios. Desigur, la nivelul designului, Toyota a mizat mult pe complexitatea formelor, având grijă să integreze liniile conceptului în noua imagine de marcă Toyota, în special cea specifică noilor modele electrificate. Toyota C-HR prologue adoptă farurile sub forma literei “C” și, în general, o parte frontală foarte dinamică la nivel vizual, cu mai multe suprafețe pentru grila față. Japonezii îi spun HammerHead. Sportivitatea este accentuată de faptul că Toyota C-HR prologue este un SUV coupe, deși modelul de serie va fi cu 5 uși.

Toyota C-HR prologue

Spatele este o amalgam de linii, cu stopurile (tot sub formă de C) care par integrate în lunetă, la baza ei, prelungite chiar spre plafon, pe laterale. La tot acest ansamblu, Toyota a adăugat un eleron profilat, integrat în hayon, care va putea fi folosit într-o altă culoare, pentru un plus de personalizare.

Toyota C-HR prologue nu a fost prezentat cu poze de interior, dar constructorul ne spune că noua Toyota C-HR va fi oferită în versiune hibrid, dar și PHEV. Versiunea electrică este diferită și încadrată în gama bZ, conceptul acesteia a fost deja prezentat – bZ Compact SUV Concept.

Foarte posibil, sistemul PHEV va fi preluat de la noul Prius și din surse interne Toyota, conceptul Prologue este foarte apropiat de al mașinii de serie.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.