Home Teste Toyota Hilux 3.0 D-4D

Toyota Hilux 3.0 D-4D

de

!!!!_RBC4696

Un pas către civilizație. Cum natura își găsește loc chiar și în marile orașe, tot așa Toyota Hilux facelift s-a pregătit pentru o exploatare urbană.

Text: Cristian Sterea. Foto: Radu Chindriș

 

Câteodată, natura și urbanul nu sunt noțiuni atât de antitetice pe cât le vedem noi. Este drept că, de cele mai multe ori, extinderea uneia o afectează grav pe cealaltă, dar există și cazuri fericite în care coabitarea aduce reale avantaje de ambele părți. Oricât de utopic ar suna aceste cuvinte în urechile societății destul de radicale în care trăim, vă spun cu toată convingerea că lucrurile nu stau deloc așa. Și, pentru că oamenii sunt prea preocupați cu propria agendă, tot natura este cea care ne deschide ochii și ne oferă exemple foarte concludente în această direcție. Paradoxal, unul dintre ele se află aproape de centrul Bucureștiului și se cheamă lacul Văcărești. Aici, pe ruinele unui vechi proiect de sistematizare a apărut o minideltă cu ape, stuf, animale sălbatice și numeroase specii de păsări. Totul, la o aruncătură de băț de blocuri și separat de zgomotul ora­șului printr-un dig înalt de beton.


Alegerea acestei locații pentru desfășurarea ședinței foto nu este deloc întâmplătoare și vrea să sugereze că Toyota Hilux facelift, deși a rămas un offroader pursânge, s-a apropiat considerabil de oraș. Fără a afecta caracterul practic pronunțat, designul, mai ales în partea frontală, a fost amplu modificat și se apropie foarte mult de stilul luxos al vârfului de gamă, Land Cruiser V8. La interior, pe lângă o serie de materiale schimbate, se remarcă și noul sistem multimedia Toyota Touch cu ecran tactil, bluetooth, mufă USB și cameră video pentru mersul înapoi. Motorul diesel de 3,0 litri în parteneriat cu transmisia automată sunt de real folos în teren accidentat și se descurcă onorabil pe șosea. Nici dinamica nu pune probleme, chiar dacă escaladatul munților rămâne activitatea de bază a acestui pick-up.
Deci, iată că se poate! Nu doar natura se poate adapta de minune civilizației urbane, ci și un offroader dur și capabil cum este Toyota Hilux.

 

Articole similare