Home Știri Trotinetele electrice au fost interzise oficial în Paris

Trotinetele electrice au fost interzise oficial în Paris

de Vlad Micu
trotinete Paris

În Paris a intrat în vigoare la 1 septembrie 2023 decizia referendumului în care s-a votat pentru interzicerea trotinetelor electrice în oraș.

Pe măsură ce orașul va elimina toate cele 15.000 de trotinete electrice de pe străzile sale, epoca trotinetelor electrice din Paris va lua sfârșit. Acest lucru vine după un referendum public în care peste 100.000 de parizieni au respins cu majoritate de 89%, în aprilie, cererea celor trei operatori de trotinete Dott, Lime și Tier de a le fi reînnoite contractele. În urma rezultatelor votului cetățenilor, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a salutat eliminarea trotinetelor ca fiind “o victorie pentru democrația locală”.

În ciuda faptului că 1,3 milioane de alegători calificați s-au abținut, Hidalgo a promis că va accepta rezultatul. Singurul oraș din Europa care va interzice în mod categoric trotinetele care circulă liber va fi acum Parisul. În schimb, orașul se va concentra pe programul său de bike-sharing Velib și pe flotele de biciclete electrice pentru a oferi opțiuni de transport sustenabile pentru localnici și vizitatori. Această alegere se potrivește perfect cu pregătirile regionale pentru următoarele Jocuri Olimpice și Paralimpice.

După îngrijorări persistente legate de aglomerarea trotuarelor și de lipsa de siguranță, s-a decis eliminarea acestor vehicule. David Belliard, viceprimarul responsabil cu mobilitatea din Paris, a declarat “Alegerea pe care o facem astăzi este o alegere de simplificare și de calmare… sfârșitul trotinetelor face parte din dorința noastră de a ne calma și de a împărți mai bine spațiul public.”

Operatori precum Lime și Dott și-au exprimat supărareaea, dar au început să își mute flotele în alte locații franceze și internaționale. Trotinetele electrice sunt acum interzise în Paris, semnalând o schimbare în ambițiile orașului în ceea ce privește mobilitatea urbană.

Astfel de demersuri au loc în multe orașe din lume. Un alt exemplu vine chiar de la noi din țară, unde Primăria Constanța a interzis de asemenea trotinetele electrice de închiriat pe motiv că pun în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.