Home Retro Un rar Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody din 1980 de vânzare

Un rar Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody din 1980 de vânzare

de George Grosu

Versiunile elaborate de Mercedes SL (R107) cu caroserii late de la preparatorul german Koenig Specials sunt destul de rare și considerate legendare. Un astfel de exemplar din anul 1980 al modelului 450 SL este acum de vânzare.

Preparatorul german Koenig-Specials din Munchen a avut perioada sa de glorie în anii ’80. Astfel, bavarezii au construit modele de curse rapide cum ar fi spre exemplu Porsche-ul Koenig-Specials C62 și au făcut modificat la comandă caroseriile modelelor Mercedes din perioada respectivă, făcându-le foarte late. Exemplarele respective beneficiau astfel, de un look exclusivist și în același timp mai agresiv și care par încă fascinante în zilele noastre. Un rar exemplar de Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody, a apărut recent pe platforma auto online Bring a Trailer din SUA. Fabricat în urmă cu 42 de ani, automobilul sport german are un rulaj de doar 65.000 de mile (echivalentul a 104.607 kilometri).

Conversia Koenig Specials pe acest 450 SL include un spoiler frontal de dimensiuni generoase cu fante de aer suplimentare, extensii pentru pasajele roților, evazări extreme pentru aripile spate cu fante de aer de mari dimensiuni, un eleron spate care se extinde mult pe părțile laterale și o bară de protecție spate adaptată caroseriei late. Acest exemplar de culoare neagră a fost complet revopsit în anul 2019 și dispune de hard top vopsit în culoarea caroseriei. În anul 2021 soft top-ul a fost înlocuit cu unul nou, la fel și chederele portierelor.

La interior, scaunele Recaro roșii cu sistem de încălzire provin de la un model Porsche din 1980. Al doilea rând de difuzoare Blaupunkt sunt amplasate în tetierele scauneleor, dar nu sunt conectate. Actualul proprietar a înlocuit lambriurile din lemn de zebrano, care se găsesc pe consola centală, schimbătorul de viteze și tunelul median. În plus, pe tunelul median între scaune se află poziționat un compartiment pentru obiecte realizat de asemenea din lemn și implementat de Koenig. În echipamentul de dotări de la interior sunt incluse: istalația de aer condiționat cu control automat, reglajele electrice pentru scaune, geamurile electrice, trip computer-ul, radio casetofonul stereo Becker Mexico, volanul sport din pilele și luneta cu sistem de degivrare

Acest exemplar de Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody rulează pe jante BBS de 16 țoli și pneuri având măsura de 225/45 în față și de 275/45 în spate. Acesta dispune în plus pentru suspensie de un kit reglabil Dkubus Blackline 107. Actualul proprietar a înlocuit tiranții și articulațiile sferice în 2021 iar etrierele de culoare aurie ale sistemului de frânare ar trebui să dispună de plăcuțe noi.

Sub capota frontală a lui 450 SL Koenig Special se află poziționat un V8 de 4,5 litri din seria de motoare M117. Vânzătorul precizează că puterea motorului se cifrează la 160 CP, de unde rezultă că este vorba despre versiunea rezervată pentru staul american California. La acea vreme, motoarele mai multor automobile dezvoltau mai puțină putere pentru piața din California, deoarece existau reglementări mai stricte privind gazele de eșapament decât în ​​celelalte state din SUA. Cuplul maxim al motorului V8 este de 312 Nm. În acest caz, motorul este asociat cu o cutie de viteze automată cu 3 rapoarte. Gazele ies prin colectoare acoperite cu ceramică și un sistem de evacuare performant Supersprint. Conform unui deviz service din anul 2021, automobilul a primit injectoare noi, un distribuitor diferit de aprindere, bujii și cabluri moderne, o nouă supapă de control la ralanti, curele de transmisie noi, o nouă pompă de combustibil și furtunuri noi. Ultimul schimb de ulei a fost efectuat în decembrie 2021. 

Actualul proprietar a achiziționat 450 SL din seria R107 în anul 2012. O trusă de scule și o husă auto sunt incluse în prețul de vâmzare. Mașina este în prezent înmatriculată în statul american Illinois. Oferta de vânzare este de 30.000 USD de la data scrierii acestui articol, iar licitația se va desfășura până pe data de 7 martie 2022, inclusiv.

În anii ’80, Koenig-Specials din Munchen a echipat modelele Mercedes cu o caroserie destul de lată fără vreo restricție. Astăzi exemplarele preparate de firma germană arată și mai neobișnuit decât atunci. Chiar dacă nu trebuie să le placă tuturor, ele reprezintă o schimbare de look binevenită în peisajul obișnuit și sunt considerate ca o operațiune de tuning clasică.

Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody oferit acum la vânzare are un rulaj echivalent a 104.607 kilometri și pare să fie într-o formă destul de bună. Din păcate, vopseaua originală nu mai este prezentă, dar noua vopsea arată destul de bine. Sistemul de aprindere este nou, la fel ca și părți ale sistemului de frânare, șasiului și soft top-ului. Mașina se află în prezent la 30.000 de dolari (echivalentul a aproximativ 27.082 de euro) – în două zile vom ști prețul final și, prin urmare, vom ști și ce valoare au astfel de conversii Koenig Specials în prezent.

Foto: Bring a Trailer

Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Mercedes 450 SL Koenig Specials Widebody 1980
Jante BBS de 16 țoli
Cockpit
Rulaj de doar 65.000 de mile
Scaune sport Recaro
Consolă centrală
Motor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.