Home MotorsportF1 Va rămâne Lewis Hamilton numărul 1 în Formula 1?

Va rămâne Lewis Hamilton numărul 1 în Formula 1?

de Adrian Drăgan
Lewis Hamilton

Formula 1 este în continuare unul dintre sporturile cele mai populare printre iubitorii de motorsport, la fel și britanicul Lewis Hamilton

 Încă de la apariția lui, în 1950, el a atras atenția pasionaților de motor și de viteză, un lucru ce devine ușor de înțeles atunci când sunt luați in considerare piloții nemaipomeniți care participă în competițiile de Formula 1 și mașinile extraordinare pe care aceștia le conduc pe circuit. De multe ori, piloții și mașinile lor oferă un spectacol fabulos, plin de emoții și adrenalină pentru săracul spectator. 

Deși nu a fost niciodată printre sporturile cele mai urmărite de către iubitorii de sport, Formula 1 a avut norocul, dintodeauna, să atragă un numar mare de fani stabili și loiali, și de branduri renumite care să sponsorizeze și să investească bani în piloții și cursele de Formula 1.

Popularitatea sporturilor și competițiilor poate fi observată în numărul de suporteri și spectatori, dar și în termeni de marcă înregistrată și oferte pariuri, cum se întamplă în cazul fotbalului, a pokerului și a curselor de cai.  În ultimii ani, datorită emisiunilor televizate și a internetului, cursele de Formula 1 au crescut și ele în popularitate, ceea ce a dus la creșterea numărului de pariuri pentru acest sport și pentru piloții săi. În Romania, Formula 1 a câștigat, treptat, un loc în inimile participanților la pariuri sportive, dovadă fiind prezența a acestui sport în lista caselor de pariuri unde pariorul român pariază pe pilotul, cursa, sau constructorul preferat. 

Locul 1 în Formula 1

Lewis Hamilton și-a făcut debutul la echipa de atunci Vodafone McLarren Mercedes, în anul 2007, unde a obținut locul 2 în clasamentul general în urma colegului de echipă, Fernando Alonso. Britanicul, acum în vârstă de 36 de ani, care pilotează pentru Mercedes AMG Petronas, este primul pilot din istorie care a atins de curând impresionantul număr 100 de pole position, și deține 7 titluri de campion în Formula 1 în cei 11 ani de carieră până în prezent, egalându-l pe Michael Schumacher. Datorită performanțelor nemaipomenite în spatele volanului, Hamilton a  ajuns să considerat de cunoscători drept cel mai bun pilot de Formula 1 al tuturor timpurilor, performanțele lui fiind greu de egalat de oricare alt pilot în momentul de față. 

În prezent, supremația din ultimii patru ani îi este amenințată de către tânărul olandez Max Verstappen de la echipa Red Bull. Rivalitatea dintre cei doi e bine cunoscută în rândul amatorilor acestui sport, Verstappen reprezentând un veritabil inpendiment pentru Hamilton în obținerea titlului record de campion mondial pentru a opta oară, o reușită nemaiîntâlnită până acum. Duelurile dintre cei doi din timpul curselor sunt cât se poate de aprige și pline de tensiune și suspans. Pentru că sunt des unul în apropierea celuilalt pe circuitul de Formula 1 în timpul curselor, spectatorii și cunoscătorii sportului prevăd o coliziune între cei doi piloți, care, din punct de vedere statistic, este inevitabilă și se poate întampla oricând, în pofida precauțiilor luate de ambii piloți. Și Hamilton și Verstappen au menționat în timpul interviurilor, că fac tot ce este omenește posibil să evite ca mașinile lor să se atingă în timpul curselor.

În termeni de pariuri sportive, Lewis Hamilton este pilotul favorit la titlul de Campion al sezonului din acest an. Având o cotă de 1.50, el este preferatul caselor de pariuri, unde e urmat îndeaproape de Verstappen, care are cota de 3.50. Acesta din urmă pare să-i amenințe locul lui Hamilton și în inimile iubitorilor de câștiguri la jocuri de noroc.

Un viitor incert pentru Hamilton. Predicții

Dacă Hamilton este iubit de către suporterii Formulei 1, atunci Vestappen pare să fie preferatul website-ului oficial al acestui sport, formula1.com, care prevede un campionat greu pentru Hamilton. Analiștii și scriitorii de la formula1.com prezic că echipa Red Bull va lua titlu din Campionatul Constructorilor de la echipa Mercedes, ei punându-și bazele in Max Verstappen, care rămâne în continuare, un adevărat spin în costa lui Hamilton în cursa pentru titlu. 

În topul 3 al Campionatului Constructorilor, formula1.com estimează un loc și pentru echipa Renault, care, deși nu a ocupat un loc printre primele cinci echipe în cadrul ultimelor două sezoane este acum o favorită la casele de pariuri. Predicțiile echipei formula1.com îl menționează și pe Sebastian Vettel, care, în urma unui sezon dezastruos ca membru al echipei Ferrari, este așteptat să se încadreze printre primii cinci piloți ai competiției curente, ca pilot pentru Aston Martin.

Chiar dacă predicțiile oficiale îi sunt nefavorabile, și Max Vertappen rămâne un adversar de temut,  Lewis Hamilton are o șansă reală să câștige titlul de campion în Formula 1, și anul acesta. 

Piața pariurilor este în permanentă creștere, ea fiind una dintre cele mai prospere industrii din întreaga lume. An de an, în lista de pariuri sunt adăugate noi și noi sporturi și domenii de activitate, ea adresându-se oricărui gust, oricărei preferințe și oricărui tip de buzunar. 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?