Știri Video

(Video) Alfabetul auto începe cu Audi A4 și Aston Martin DBS Superleggera

Constructorul din Ingolstadt le face fanilor săi o bucurie – un nou concurs tip „descoperă diferențele” pentru facelift-ul operat asupra seriei A4, în timp ce britanicii de la Aston Martin nu se joacă defel – decât cu sufletele noastre, în cheie V12.

Versiunile pentru Europa ale seriei A4 – sedan și Avant, au trecut printr-o atentă cosmetizare pentru MY2019, cu schimbări aduse la nivelul parașocurilor față și spate, a grilei radiatorului, a evacuărilor și cu o gamă nouă de jante din aliaj de 16 până la 19 inch. Noutatea majoră este de fapt apariția pachetului „S line competition” – care aduce cu sine câteva elemente exclusive: o porțiune a barei față vopsită în culoarea „selenite silver”, un spoiler stil RS pentru A4 Avant, dar și noua culoare Turbo Blue. La pachet cu S line competition mai sosesc și un set de jante de 19 inch de la Audi Sport, etriere de frână roșii, faruri LED și o suspensie sport. La interior, noua linie de echipare aduce pachetul interior S line, elemente RS carbon, un volan sport și scaune sport.


Mult mai interesant – dar proporțional inaccesibil – este însă noul Aston Martin DBS Superleggera, model aflat la capătul de sus al gamei constructorului englez și sosit să înlocuiască mai vechiul Vanquish S. Producătorul pare decis să ofere tot ce are mai bun la ora actuală – marcând în același timp întoarcerea a două denumiri din trecutul ilustru: DBS și Superleggera. Noul model vârf de gamă este bazat pe noua platformă ultra-ușoară din aluminiu pe care a fost construit și DB11, având însă parte de o evoluție ce include o suspensie cu elemente forjate în față și o setare multilink complicată pentru spate – incluse standard sunt amortizarea adaptivă dar și trei moduri de control al parametrilor automobilului: GT, Sport sau Sport Plus.Sub capotă se află un adevărat „monstru”: propulsorul V12 biturbo de 5,2 litri livrează nu mai puțin de 715 CP și 900 Nm între 1800 și 500 rpm. Colosala putere este transmisă doar punții spate cu ajutorul unei noi evoluții a transmisiei automate cu opt rapoarte de origine ZF, fiind disponibile atât un sistem de torque vectoring cât și un diferențial mecanic cu alunecare limitată. Cifrele sunt absolut grăitoare: 3,4 secunde până la 100 km/h, 6,4 secunde până la 160 km/h și o viteză de top de 340 km/h. În plus, DBS Superleggera generează 180 kg de apăsare aerodinamică la viteză maximă, cea mai bună valoare pentru un model de serie Aston, suficient pentru a-i permite șoferului să se bucure de alegerea sa, modelul fiind înscris în categoria Super GT – o încrucișare între supercar-uri și clasicele GT-uri.
https://www.youtube.com/