Home Știri (Video) BMW pornește în „Competition” cu M2

(Video) BMW pornește în „Competition” cu M2

de Aurel Niculescu

Probabil cel mai iubit de fani automobil M din era modernă BMW, M2 este desigur obiect de studiu pentru toți pasionații automobilului – iar constructorul bavarez a decis să ne facă în sfârșit cadou tuturor o nouă versiune: M2 Competition.

Ne-am ținut cu greu departe de toate zvonurile și „scăpările” intenționate sau nu care au luat cu asalt internet-ul în ultimele luni, totul pentru a ne putea bucura cu adevărat de prezentarea oficială a micii „bestii”. Și nu suntem dezamăgiți, deoarece avem parte practic de „mai mult din toate”. În primul rând, avem 40 de CP în plus via noua versiune a propulsorului cu șase cilindri în linie M TwinPower Turbo, inginerii bazându-se pe experiența acumulată cu motorizarea de pe M3/M4 pentru a scoate de acum 410 CP și 550 Nm din cei trei litri capacitate cilindrică.Puriștii vor putea opta pentru transmisia manuală cu șase trepte, în timp ce entuziaștii s-ar putea orienta mai degrabă către M DCT – dual clutch cu șapte rapoarte, inclusiv deoarece este mai rapidă, permițând un sprint la 100 km/h în 4,2 secunde în loc de 4,4 secunde pentru versiunea manuală. În ambele cazuri viteza de top va fi de 250 km/h – sau 280 km/h cu M Driver Package, iar fanii se vor bucura din plin să afle că noul M2 Comeptition nu este vreo serie limitată, ci pur și simplu înlocuiește cu totul modelul M2.Noutățile la exterior nu sunt multe sau majore – însă au un impact pozitiv asupra stilului și capabilităților tehnice: noi oglinzi exterioare M, faruri LED adaptive, grila radiatorului neagră glossy, prize de aer lărgite pentru bara față și un sistem de răcire regândit, precum și un nou sistem de evacuare dual cu două flapsuri controlate electronic. Au mai fost adăugate și două noi culori pentru caroserie – Sunset Orange și, în exclusivitate, Hockenheim Silver. Iar chiar înainte de a ajunge la interior nu putem să nu remarcăm și noile jante de 19 inch „forged” care nu ascund mai deloc frânele M Sport îmbunătățite și etrierele gri. În cabină, M2 Competition se va face remarcat mai ales cu ajutorul noilor scaune M Sport opționale, ce dispun inclusiv de logo M2 iluminat amplasat în spătar, la nivelul umerilor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.