Home Știri (Video) Cu dragoste… de supercar

(Video) Cu dragoste… de supercar

de Aurel Niculescu

Bavarezii de la BMW s-au apucat de record-uri cu lasere – și noul M2 Competition, Porsche a decis să ne ofere câteva detalii tehnice cât se poate de „suculente” despre viitorul său model electric Taycan, iar producătorul austriac de modele hypercar Milan vrea să iasă din anonimat cu Red… un model cât se poate de alb.

În căutarea neîncetată de faimă pentru un model sau altul, producătorii auto au tot felul de idei năstrușnice – precum a avut divizia BMW M în dorința de a promova noul M2 Competition. Acesta a fost dotat cu un laser în grila de jos a radiatorului și s-a ocupat… de spart baloane. Sportivul coupé a avut de doborât recordul la spart baloane viteză, deținut anterior de un om, cu 63 de reușite într-un minut. Noua performanță stă acum la nu mai puțin de 79 de reușite…


https://youtu.be/QzJeQOibd5s
În cheie mai serioasă, Porsche a dezvăluit cât de mult se va schimba, din punct de vedere tehnic, conceptul Mission E din 2015 atunci când va deveni primul model exclusiv electric al casei, din 2019, sub numele Taycan. Fanii se vor bucura cel mai probabil să afle că nu prea multe – cele două motoare electrice sincron permanent (unul pentru puntea față, celălalt pentru spate) vor oferi o putere combinată de peste 600 CP. Ele vor primi energie de la acumulatori Li-Ion de voltaj înalt (800V) pentru aproximativ 500 km, cu o încărcare ultra-rapidă pe noul standard de 800 volți de 15 minute suficientă pentru o autonomie de aproximativ 400 km. De la zero la 100 km/h Taycan se va deplasa în mai puțin de trei secunde, cu 200 km/h atinși în mai puțin de 12 secunde.


Și la final, dar cu siguranță nu la sfârșit, avem hypercar-ul austriac Milan Red – un monstru ce va fi construit în doar 99 de exemplare, fiecare dotat cu un V8 de 6,2 litri quad-turbo care oferă nu mai puțin de 1307 CP și 1400 Nm pentru prestații fulminante: 2,47 secunde până la 100 km/h și peste 400 km/h viteză maximă. Dacă sunteți nelămuriți în legătură cu denumirea – Milan Red – aceasta provine de la o pasăre de pradă denumită în german… „Rotmilan” – iar compania pare pregătită să respecte originile cu o masă de doar 1300 kg și un preț pe măsură, de minim 2 milioane de euro.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.