Home Știri (Video) De la lume adunate: record Land Rover, ultimul Huayra, Speedtail, sau tesere de performanță

(Video) De la lume adunate: record Land Rover, ultimul Huayra, Speedtail, sau tesere de performanță

de Aurel Niculescu

Conform Guinness World Records, cea mai mare congregație Land Rover a fost înregistrată de curând la „Billing Off-Road Show”, Pirelli Design ne oferă o boxă Bluetooth în formă de pneu de Formula 1, iar despre restul noutăților veți citi în cele ce urmează mai în detaliu.

Despre evenimentul Billing Off-Road Show nimeni nu a mai auzit până acum în afara Marii Britanii, însă iată că situația s-a schimbat după ce Guinness World Records a confirmat pozitiv tentativa de a organiza acolo cea mai mare paradă din lume formată exclusiv din vehicule Land Rover și Range Rover – cu nu mai puțin de 640 exemplare la un loc. Evident, ideea are legătură cu aniversarea celor 70 de ani de Land Rover – recordul având inclusiv câteva elemente stricte: distanța pe parcursul paradei a fost de exact două lungimi de mașină (peste 3 km lungime în total) și participanții nu au putut devia de la traseu nici măcar pentru clasicele opriri la… toaletă.


De la expertul în off-road trecem direct la exotismul unui supercar italian – Pagani a produs ultimul exemplar (L’Ultimo – numărul 100) Huayra Coupé, „îmbrăcat” pentru a se asorta cu bolidul campion Mercedes-AMG F1 al lui Lewis Hamilton și trimis la un dealer din Miami. Noi am văzut deja această ultimă creație – însă pe atunci aveam parte de imagini generate pe calculator: acum este timpul să admirăm splendoarea pe șosea… nu în iarbă.


Avem parte și de idei trăsnite – Pirelli Design a decis să ofere o „coloană sonoră” pneurilor, cu ajutorul unui nou difuzor Bluetooth care pare replica la scară redusă a cauciucurilor utilizate de echipele de Formula 1 în timpul testelor în tunelul aerodinamic. Sau dacă vreți, gadget-ul este disponibil și în una din cele nouă culori ce desemnează diferitele compoziții – în timp ce boxa în sine a fost produsă de specialiștii Ixoost. Aceasta este dotată cu un procesor de semnal digital de 100 wați, midwoofer și twitter, conexiunea cu orice dispozitiv audio fiind realizată prin Bluetooth 4.0 – dar și un preț pe măsură: 2400 euro.


În schimb Bentley sunt ceva mai serioși… însă nu cu mult. Ei au pornit o competiție menită să se alăture aniversării primului secol de existență (1919 – 2019)… care însă nu are nimic de-a face cu automobilele. Și astfel, Bentley Motors vrea să găsească un tânăr designer care să creeze mobilier exclusivist – câștigătorul își va vedea proiectul transpus în realitate printr-o ediție limitată de 100 de exemplare produse de Bentley Home și expuse la prestigiosul Salone del Mobile di Milano de anul viitor.McLaren nu se joacă însă cu creațiile… constructorul britanic a prezentat primul teaser și a anunțat oficial numele succesorului spiritual al faimosului McLaren F1. Cel mai rapid automobil din istoria mărcii – mai rapid chiar și decât noul Senna – se va numi simplu Speedtail, un nume cu mult mai potrivit decât secul BP23, așa cum era cunoscut noul „hyper GT” până în acest moment. Avem de altfel și o cifră exactă: 243 mph (391 km/h) – cu 3 mile mai rapid decât McLaren F1 (care a deținut titlul de cel mai rapid automobil de serie vreme de 2 decade), dar și cu 32 peste cifra oficială înaintată de Senna.

Nici Lamborghini nu se joacă – decât cu sufletul nostru – și ne arată chiar de două ori capabilitățile impresionante ale noului Aventador SVJ, iar noi nu putem decât spera că dezvăluirea sa (inclusiv a unui posibil nou record pe Nurburgring) este cât mai apropiată.


Încă un pic, deoarece nu am terminat încă teaser-ele: mai avem și de la Hyundai. Coreenii ne anunță iminenta apariție a celui de-al treilea model (i30 N pentru Europa și Veloster N pentru America) al subdiviziei de performanță „N”: i30 Fastback N. Camuflat, noul semi-sedan rapid a fost surprins în timpul testelor, desfășurate inclusiv la Centrul European Hyundai aflat chiar în interiorul premiselor faimosului circuit Nürburgring, din Germania.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.