Home Știri (Video) Joia verde – Niro EV la vânzare, Leaf își dezvăluie secretele, motoare electrice în Ungaria și strădaniile Toyota pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice

(Video) Joia verde – Niro EV la vânzare, Leaf își dezvăluie secretele, motoare electrice în Ungaria și strădaniile Toyota pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice

de Aurel Niculescu

Astăzi suntem un pic mai eco decât în alte zile și în același timp călătorim peste tot prin lume pentru a vă aduce cele mai noi noutăți din sectorul verde al industriei auto.

Prima oprire o efectuăm în Coreea de Sud, acolo unde Kia a anunțat inițierea comercializării noului model Niro EV – compania anunțând în același timp și primele date oficiale despre momentul apariției pe piața europeană. Kia a mers pe soluția oferită de fratele Hyundai cu seria Ioniq – de acum încolo Niro are o gamă completă eco: hibrid, plug in hibrid și 100% electric. Cele două companii acoperă astfel o bună parte din piață – Ioniq în zona modelelor clasice, Niro în zona crossover. Niro EV este de altfel „geamăn” cu Hyundai Kona Electric, și al doilea model al casei, după Soul EV. În Europa, prezentarea oficială pentru Niro EV va avea loc la Salonul auto de la Paris și va fi comercializat începând cu sfârșitul anului 2018.


Cu ajutorul canalului de YouTube „EVs Enhanced” aflăm în schimb unele dintre secretele din spatele unui element crucial pentru automobilele electrice: acumulatorii. Întreprinzătorii cercetași au decis să studieze și să ne arate noile baterii de 40 kWh ale celei de-a doua generații Nissan Leaf – comparând în același timp diferențele față de cea mai nouă actualizare a predecesorului, care avea acumulatori de 30 kWh.

Ajungem acum foarte aproape de noi, la vecinii din Ungaria – mai precis la Audi Hungaria, unde săptămâna aceasta a început oficial producția de serie a motorizărilor electrice la fabrica din Győr. Uzina a avut parte un an întreg de modernizări (are acum inclusiv sisteme de transport autonome) pentru a putea porni asamblarea modulară de motorizări electrice, aproximativ 400 de unități fiind de acum produse acolo. La fabrica Audi Hungaria mai sunt produse alte nouă tipuri diferite de propulsoare convenționale – șase pe benzină și trei diesel, cu o cadență de aproximativ 9000 unități zilnic, ele ajungând apoi în nu mai puțin de 32 de uzine ale Grupului VW.


Mai sunt doi ani până la Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Tokyo din 2020, însă Toyota deja a făcut planul pentru zona mobilității, organizat în jurul a trei mari capitole: mobilitate pentru toți, sustenabilitate – axată pe crearea unei societăți bazate pe utilizarea sistemelor fuel cell alimentate de hidrogen și oferirea de suport pentru transferul oficialilor, reprezentanților presei și atleților cu echipele lor între locațiile de desfășurare a Jocurilor cu ajutorul unui Toyota Production System (TPS).

Mai exact, primul capitol va fi acoperit de utilizarea sistemelor autonome SAE Level 4 în zone precum Tokyo Water Front City și districtul Haneda, a modelelor demonstrative Toyota Concept-i, oferirea de suport pentru transport cu ajutorul prototipurilor e-Palette, dar și implicarea unor furnizori de servicii precum WelCab sau JPN Taxi. Toyota nu abandonează modelele electrice pe hidrogen – oficialii vor avea parte de un număr mare de modele Mirai, iar suport va fi oferit inclusiv de autobuzul Fuel Cell Sora sau chiar de motostivuitoare pe hidrogen construite de Toyota Industries Corporation. Flota de automobile va implica în același timp și cele mai noi modele hibride, PHEV și chiar încă ne-anunțatele Battery Electric Vehicles (BEV) de la Toyota și Lexus.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.