Știri

(Update 2) Fiat Chrysler Automobiles are un nou CEO – Mike Manley. Marchionne a trecut în neființă

Brusc și foarte pe neașteptate, consiliul director al FCA a fost nevoit să anunțe plecarea de la conducerea companiei a CEO-ului Sergio Marchionne, 66, datorită unor probleme grave de sănătate – el fiind înlocuit de urgență cu șeful de la Jeep – Mike Manley. Mai jos aveți și o serie de update-uri, sosite pe măsură ce au existat mai multe informații. 

(Update 2) Formidabilul fost șef al FCA și Ferrari, Sergio Marchionne, 66, a decedat în spitalul din Elveția unde era tratat pentru complicații în urma unei intervenții chirurgicale la umăr. Un foarte cunoscut „workaholic”, Marchionne suferea de dureri cronice datorită unei tumori la umărul drept, pentru care a fost în sfârșit operat la începutul lunii iulie – însă din păcate în timpul intervenției el a suferit un atac cerebral, din care nu și-a mai revenit.

(Update) Conform publicației Automotive News, Marchionne, fostul CEO al Fiat Chrysler Automobiles și Ferrari, se află în comă, fiind legat la aparatele și din păcate doctorii nu îi dau șanse de revenire – o turnură tragică și o surpriză majoră pentru întreaga industrie auto. De notat faptul că sursele citate de către inițiatorii zvonului – site-ul italian Lettra43, nu au fost confirmate în nici un fel oficial.

Conform companiei, pe parcursul săptămânii trecute au apărut complicații grave și neprevăzute în timp ce Marchionne se recupera de pe urma unei operații, împiedicându-l pe acesta să se mai întoarcă la conducerea companiei. După tonul grav al comunicatelor emise de FCA și de John Elkann, președintele FCA, avem senzația că Marchionne are nevoie de mult noroc pentru a se mai întoarce în viața publică… chiar dacă el deja își plănuia de ceva vreme retragerea, programată pentru anul viitor.

Sâmbătă, consiliul director al FCA s-a reunit în regim de urgență pentru a accelera procesul de tranziție – de acum încolo Mike Manley va servi drept CEO al FCA (plus manager pe regiunea NAFTA), după ce înainte a condus Jeep și Ram (din 2009 și 2015). Ferrari a anunțat la rândul să că în locul lui Marchionne va servi drept CEO Louis Camilleri, un manager sosit de la Philip Morris International.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE