Home Știri (Video) A doua generație Audi Q3 este „tehno-atletică”

(Video) A doua generație Audi Q3 este „tehno-atletică”

de Aurel Niculescu

Născut în 2011, Q3 se maturizează odată cu trecerea la o nouă generație, adoptând noul limbaj de design al casei, stilul foarte modern al interioarelor recente și fiind desigur infuzat cu și mai multă tehnologie.

Noul stil al casei, mult mai atletic, mai ales în zona frontală, se potrivește ca o mănușă micului Q3, fiind în același timp în ton cu mult mai marele Q8, spre exemplu. Clienții pot opta pentru jante masive de 17, 18 sau chiar 20 inch, în timp ce diferențierea față de modelul de bază din gama SUV, Q2, se face acum mai ales dimensional. Astfel, Q3 câștigă aproape 10 cm și încă 7,6 cm la capitolele lungime și ampatament, ajungând la 4,485 mm și 2,680 mm, însă este cu 5 mm mai scund decât în trecut. Compartimentul cargo are numai de câștigat – portbagajul variază între 530 și 675 litri în configurația standard, datorită posibilității banchetei 40:20:40 de a culisa până la 150 mm și poate ajunge la 1525 litri.Capitolul tehnologie începe de afară – farurile sunt disponibile doar cu tehnologie LED, opțional chiar și sistemul Matrix LED, în timp ce la interior interfața este dominată de noile sisteme MMI cu display central tactil (de 8,8 sau 10,1 inch) și de instrumentarul de bord complet digital chiar și în versiunea de bază – sistem cu ecran de 10,25 inch sau Audi virtual cockpit (12,3 inch). Logic, totul este cât se poate de digitalizat – subsidiarul HERE oferă inclusiv date actualizate în timp real pentru sistemul de navigație, în timp ce portofoliul Audi connect se ocupă de restul, fiind dotat inclusiv cu modul de date LTE Advanced.În momentul lansării, Q3 va fi disponibil cu patru motorizări – în combinație cu sisteme de tracțiune FWD sau quattro, și transmisii manuale cu șase trepte sau S tronic cu șapte rapoarte. Gama de putere disponibilă variază între 150 și 230 CP, toate motoarele fiind cu patru cilindri în linie și turbo – iar agilitatea noului Q3 este îmbunătățită datorită noului sistem dinamic de control, dotat cu nu mai puțin de șase moduri de funcționare (ele interacționează inclusiv cu sistemul adaptiv de amortizare): Auto, Comfort, Dynamic, Off-Road, Efficiency și Individual.


Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.