Home Știri (Video) Extrem este un mod de viață, nu un credo

(Video) Extrem este un mod de viață, nu un credo

de Aurel Niculescu

Locuiești în California și vrei ceva special pentru zilele călduroase – sau locuiești la „capătul pământului” și vrei ceva care să te mai aducă din când în când înapoi în civilizație?

Am pomenit despre însoritul stat californian deoarece avem vești de la Rimac – vecinii noștri balcanici care au prezentat fantasticul hypercar electric C_Two, în primăvară, la Geneva. La timp pentru prima sa apariție pe tărâm american, în cadrul Monterey Car Week, compania a prezentat noua California Edition C_Two în Los Angeles. Electrizantul hypercar a sosit îmbrăcat conform etichetei – mulțumită nuanței „Mexican Blue”, iar ediția specială mai aduce cu sine și noi jante dar și un portbagaj modificat: acesta este acum capabil să adăpostească fix două sticle de șampanie de 6 litri cu paharele de cristal aferente…


Isuzu Concept X este automobilul – pardon, setul de modele – capabile să te ducă până la capătul lumii și înapoi, iar la alegere poți călători într-un SUV sau pickup truck. Concept X este deci un proiect dublu – bazat fie pe D-Max, fie pe SUV-ul MU-X. Primul nu mai are nevoie de nici o introducere, însă oricum inginerii au transformat pickup-ul într-un model cât se poate de extrem, cu o gardă la sol de 370 mm, unghiuri de 38,5 sau 49,7 grade (degajare și acces) cu ajutorul suspensiei independente față și multi-link spate tip coil-over sau a cauciucurilor Toyo Open Country de 38 inch, special pregătite pentru off-road. În plus, majoritatea componentelor caroseriei sunt acum unicat, în timp ce performanțele sunt asigurate pe de o parte de cele două trolii de 4,5 tone față/spate și de motorizarea turbo diesel de 3 litri cu filtru de particule și transmisie automată Aisin cu șase rapoarte.Mult mai puțin cunoscut nouă ne este însă versiunea Concept X MU-X Spec, bazată pe SUV-ul cu șapte locuri și șasiu separat de caroserie MU-X – acesta este un model vândut în Australia drept rival pentru off-roader-e precum Ford Endeavour, Toyota Fortuner, sau Mitsubishi Pajero Sport. Adevărul este că de fapt MU-X este doar versiunea SUV a pickup-ului D-Max, sosind și aici cu același propulsor sub capotă sau componente ale suspensiei, iar singura diferență între cele două rezidă din capacitatea de transport persoane mai mare pentru MU-X (care în schimb are un unghi de degajare „mai mic”, de 37,3 grade). Din păcate, producătorul japonez nu a împărtășit cu noi vreun plan de producție pentru duo-ul conceptual – dar noi sperăm totuși la o posibilă ediție specială hardcore ale celor două modele de serie cu elemente de la Concept X.


Dacă vă doriți doar ieșiri ocazionale de recreere în mijlocul naturii sălbatice – și în același timp să fiți însoțiți de tot luxul de acasă (poate și de majordom într-un al doilea vehicul) – vă recomandăm noul proiect al tuner-ului Lexani: LM-EXTV. Ceva mai diferită față de ceea ce ne-a obișnuit prolificul specialist aftermarket, noua creație este bazată pe eternul model comercial Mercedes-Benz Sprinter, un vehicul pe care deja îl bănuim că fură secrete ale polivalenței de la fratele Unimog. LM (Lexani Motors) – EXTV (de la „extreme terrain vehicle”) a avut nevoie de peste un an pentru a deveni realitate, este ca întotdeauna, un proiect care poate fi modificat de client la cerere. În versiunea de bază însă, exteriorul are parte de numeroase scheme de camuflaj, jante de 20 inch forjate monobloc îmbrăcate în pneuri off-road de 33 inch, panou solar pe acoperiș, noi parașocuri față și față cu lumini LED încorporate, bară LED pe acoperiș dar și un portbagaj exterior custom. Interiorul vine la pachet cu luxul de acasă: elemente din fibră de carbon, plafon din velur, lumini ambientale peste tot, mini-frigider, conexiune Wi-Fi, sau Apple TV cu LED TV de 24 inch.Land Rover, o marcă de automobil care și-a făcut un renume din faptul că este capabilă să ducă pe oricine aproape oriunde, are în mod logic o conexiune strânsă cu zona „sălbatică” a planetei noastre – deci nu ar trebui să ne mirăm că britanicii au decis să susțină organizația de salvare și conservare a vieții sălbatice „Tusk”. Numele nu este întâmplător, deoarece Land Rover este unul din brandurile asociate cu „World Rhino Day”, zi celebrată pe 22 septembrie. Astfel, chiar șeful de design Land Rover, Gerry McGovern, a creat o sculptură „liquid metal” (în stilul Terminator: Judgement Day) a unui rinocer, al cărui corn este vopsit în roșu pentru a atrage atenția asupra singurului element „de valoare” pentru care este vânat de braconieri și nu numai. Mai mult chiar, Land Rover a plimbat statuia de 1,2 metri prin centrul capitalei Londra, în dorința de a atrage atenția asupra viitoarei licitații de caritate de pe 9 octombrie ce va include nu mai puțin de 21 de sculpturi ale unor artiști și designeri renumiți.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.