Home Știri (Video) Galeria aftermarket: The Exorcist, 911 GT2, GT-R By Liberty Walk, Yenko Corvette, X5 M Avalanche

(Video) Galeria aftermarket: The Exorcist, 911 GT2, GT-R By Liberty Walk, Yenko Corvette, X5 M Avalanche

de Aurel Niculescu

Poate ați auzit de Hennessey Performance, tuner-ul texan care se luptă de la egal la egal cu Bugatti sau Koenigsegg pentru titlul de cel mai rapid automobil din lume – însă avem și câteva referințe cât se poate de obscure, dar la fel de pasionante pentru fanii segmentului.

Hennessey de această dată nu ne prezintă un model nou, însă cum noi nu ne putem sătura de referințele aduse filmelor cu supereroi, iată kryptonita de care ar trebui să se teamă orice Dodge Challenger SRT Demon – The Exorcist (sau ar trebui să fie invers?!), un Camaro ZL1 care blasfemiază „tot ce este sfânt din fabrică” și aduce la pachet nu apă sfințită, ci 1000 de cai putere dezlănțuiți. Sprinturile la 60 de mile durează sub trei secunde, iar sfertul de milă vine în mai puțin de 10 secunde atunci când pneurile sunt cele potrivite pentru cursele de drag. Amin!Mai toate modelele de vârf de la Porsche au reușit performanța – nu foarte onorabilă – de a câștiga supranumele de „widowmaker”, iar 911 GT2 din generația 996 a reușit rapid performanța datorită celor aproape 500 CP turbo ambalați deasupra roților spate și lăsați liberi, fără prea multe bariere electronice între herghelie și posibila nepricepere a celui de la volan. Nici o grijă – este loc de și mai bine, conform „The Hoonigans”: 800 CP fac din acest 911 GT2 din 2004 o adevărată bestie, mai ales că totul este pus la un loc fără prea multe înflorituri exterioare. Magia este ascunsă la interior…Dacă vă doriți ca pasiunea pentru jocuri video să se transforme în realitate, mai ales cea pentru cursele de mașini – atunci o soluție foarte bună de compromis ar fi una din creațiile exuberante ale tuner-ului japonez Liberty Walk. Cunoscut în „underground” pentru lipsa de subtilitate, Liberty Walk se servește cel mai bine amestecat cu un Nissan GT-R, mai ales unul dotat cu 690 CP.


În cazul în care nu v-ați decis ce vi se potrivește mai bine, mai avem doar două soluții – care ar putea fi abordate la pachet, dacă fondurile bancare o permit. Pentru zilele pe pista de concurs vă propunem un Yenko Chevrolet Corvette realizat de Specialty Vehicle Engineering din New Jersey, dotat cu două stadii de creștere a performanțelor – la 835 sau la cifra magică de 1000 ponei tumultoși. Trebuie însă să vă grăbiți, deoarece nu vor exista mai mult de 25 exemplare. În schimb, pentru momentele în care vă decideți să mergeți cu toată familia în vacanță, poate un BMW X5 ar fi mai potrivit. Nu unul normal, desigur, ci poate Auto-Dynamics F85 X5 M Avalanche, dotat cu ceva mai multă putere decât însuși primul reprezentant al clasei super-SUV, Urus (670 vs. 650 CP).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.