Știri Video

(Video) Industria auto este excentrică… sau „ecocentrică”?

Alfa Romeo are în câteva zile o aniversare, importantă, Mercedes-Benz se apucă de construit biciclete premium, Insignia poate fi personalizată după bunul plac prin Opel Exclusive iar Volkswagen se interesează îndeaproape de noile tehnologii destinate bateriilor pentru modele EV.

Pe 24 iunie Alfa Romeo va sărbători o vârstă nu foarte rotundă – 108 ani de la înființare, și nu scapă ocazia de a se lăuda cu asta. Până la urmă, dacă cineva atinge astfel de cifre are tot dreptul de a se auto-flata, mai ales dacă în cazul italienilor clienții au și ei parte de o recompensă. Aceasta vine sub forma edițiilor speciale „Giulia Quadrifoglio e Stelvio Quadrifoglio “NRING””, lansate în primăvară la Geneva și acum ajunse la dealeri – însă doar în câte 108 exemplare pentru fiecare. În plus, vizitatorii Museo Storico di Arese vor avea posibilitatea în week-end să urmărească live evoluția echipei Alfa Romeo Sauber F1 Team sau să admire prestigiosul „Compasso d’Oro ADI”, premium de design obținut de Giulia chiar săptămâna aceasta.Mercedes-Benz în schimb s-a gândit să schimbe un pic obiectivele sale de business – parteneriatul său cu producătorul canadian premium de biciclete stradale Argon 18 va duce la apariția unor modele exclusive Mercedes de anduranță… pe două roți. Colaborarea se va întinde pe mai mulți ani, cu primul produs așteptat la toamnă – o bicicletă stradală de anduranță. Mercedes-Benz Style se va ocupa de designul noii „Mercedes-Benz Style Endurance Bike”, care va sosi în două versiuni: Ultegra Di2 cu schimbător de viteze electronic și roți FSA Trimax 40 Carbon, dar și baterie reîncărcabilă sau versiunea standard Ultegra cu roți Trimax 30.


Opel în schimb a decis să se concentreze un pic asupra vârfului de gamă – Insignia. Drept pentru care a creat programul de individualizare Opel Exclusive, util clienților Insignia Grand Sport, Sports Tourer ori Country Tourer atunci când vor să selecteze o culoare anume sau un set mai altfel de jante. Astfel, prin Opel Exclusive utilizatorii au acces la un set nou de 15 culori, în plus față de cele zece din gama standard, sau pot pur și simplu selecta absolut orice altă nuanță de care sunt pasionați. În plus, pot selecta noi opțiuni de seturi de jante de 18 – 20 inch, precum și o serie de decorațiuni și tapiserii din piele pentru interior – nu doar atât, chiar și carcasa de protecție a smartphone-ului utilizatorului poate fi vopsită în nuanța selectată de client.


Și nu în ultimul rând, Volkswagen a dezvăluit un nou parteneriat – cu startup-ul QuantumScape – menit să-i asigure constructorului german acces timpuriu la tehnologia „solid-state” pentru acumulatorii destinați automobilelor electrice. Noul joint venture înseamnă că VW este cel mai mare investitor auto în QuantumScape Corporation, un spin-off al Universității Stanford. Cele două companii colaborează încă din 2012, iar de acum încolo strategia noului joint venture implică introducerea în producția de serie la nivel industrial al tehnologiei solid-state pentru acumulatorii EV pentru orizontul 2025. Această tehnologie este considerată de mulți drept viitorul salt tehnologic (așa cum a fost trecerea de la NiMh la Li-Ion), VW estimând o creștere potențială a autonomiei de la 300 km la 750 km pentru modelul e-Golf.