Home Știri (Video) Japonez cu aromă americană: 2019 Toyota 86 TRD Special Edition

(Video) Japonez cu aromă americană: 2019 Toyota 86 TRD Special Edition

de Aurel Niculescu

Toyota 86 și Subaru BRZ – două modele sport pur-sânge – sunt printre cele mai dorite de fani să treacă prin bucătăria „aftermarket” a celor doi producători japonezi…

Însă chef-ii – cel puțin de la Toyota – par preocupați de cu totul altceva. Spre exemplu de cât de bine ar da pe „podiumurile prezentărilor de modă”, dacă ne raportăm altfel la ideea din spatele noii versiuni 86 TRD Special Edition, oferită pentru clienții din America. Limitată la 1418 exemplare, noua serie specială primește o serie de îmbunătățiri care în mod elocvent nu au nimic de-a face cu valorile de cuplu și putere. Din fericire, inginerii s-au gândit totuși la cei aflați la volan – oferind o ediție limitată și mai „funt o drive”: amortizoare Sachs pentru un răspuns mai prompt al suspensiei, frâne Brembo și pneuri de vară Michelin Pilot Sport 4 înfășurate pe jante de 18 inch.


O singură culoare pot alege clienții – negru Raven, cu trimiteri la nebunia anilor 1980 datorită elementelor decorative colorate ce par preluate direct de pe consolele Atari ale copilăriei… unora dintre noi. TRD mai dotează modelul 86 și cu un kit aerodinamic de caroserie, dar și cu evacuare stainless steel. La interior, tema aleasă este negru/roșu, iar posesorii se vor bucura și de scaune sport tip „bucket” sau de finisările în Granlux – totul pentru prețul modic de $32.420.


Dacă în schimb vă doriți ceva japoneză cu aromă europeană, vă propunem să mai aruncăm o privire asupra superbului Nissan GT-R50 by Italdesign, un concept care din fericire va deveni cât se poate de realitate. Model conceput pentru a aniversa atât GT-R-ul cât și casa italiană de design, ambele în vârstă de jumătate de secol anul acesta, GT-R50 va costa cel mai probabil peste un milion de dolari și va fi produs într-o serie strictă de 50 de exemplare.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.