Home Motorsport (Video) Honda și Opel se ocupă de recorduri, BMW și Porsche de subtilități

(Video) Honda și Opel se ocupă de recorduri, BMW și Porsche de subtilități

de Aurel Niculescu

Producătorul japonez continuă seria recordurilor pe circuitele europene cu noul Civic Type R, Opel își oferă susținerea pentru o încercare complet atipică, în timp ce BMW și Porsche discută despre M2 Competition și 911 Speedster Concept.

Honda le oferă pasionaților mărcii în special și celor de motorsport în general un adevărat „road trip” – până acum Civic Type R a mai dispus de recordurile pentru cel mai rapid tur cu modele de producție cu tracțiune față la Silverstone, Spa-Francorchamps și Magny-Cours (desigur, nu uităm de Nurburgring), noua generație fiind mai bună decât… precedenta, care a avut o campanie similară în 2016. Cel mai nou pe listă a fost Circuitul de la Estoril din Portugalia, unde pilotul Honda WTCR Tiago Monteiro a parcurs pista de 4,2 km cu timpul de 2:01.84.În cazul în care Type R nu este neapărat alegerea dvs., gama Civic europeană are parte de o noutate interesantă – Honda adăugând recent o transmisie automată cu nouă rapoarte în combinație cu propulsorul diesel de 1,6 litri i-DTEC, cei 120 CP fiind eficientizați pentru un consum mediu de doar 4,1 litri / 100km. Ajunsă prima dată pe un Civic, transmisia automată permite performanțe de 11 secunde la 100 km/h și o viteză maximă de 200 km/h.


Germanii de la Opel se ocupă și ei de recorduri – însă de această dată avem de-a face cu o categorie mai degrabă… bizară (dar de apreciat în special datorită dedicării): atleta Nici Walde va încerca, în cadrul Opel Test Center Rodgau-Dudenhofen să doboare un record la bordul unui velomobil – o bicicletă tip recumbent (poziția „culcat”). Între 28 și 29 iulie, Nicola “Nici” Walde va încerca să doboare recordul pentru distanța parcursă în 24 de ore – 1219 kilometri, petrecuți la bordul bicicletei (Opel are o întreagă istorie legată de această formă de transport ) capabilă de viteze de până la 90 km/h.


Cât despre BMW și Porsche, este cazul să discutăm mai puțin și să privim/ascultăm mai mult, pe măsură ce constructorii ne dezvăluie noi detalii despre două dintre cele mai interesante modele pe care le-au prezentat în ultimul timp – M2 Competition în cazul bavarezilor și prototipul aniversar de 70 de ani 911 Speedster Concept.


Efficient nine-speed automatic added to Honda Civic i-DTEC Diesel range

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.