Știri Tehnologie Video

(Video) JLR are RR Sport mai tehnologizat și aplicație pentru electricul I-Pace

Jaguar Land Rover ne oferă un mic tur de forță tehnologic – mic mai ales dacă ne gândim la aplicația Go I-PACE, însă ne-am gândit că este bine să vă mai vorbim și despre câteva dintre planurile de viitor ale unor mărci precum Opel, Pininfarina sau… Vazirani.

Range Rover Sport MY2019 are parte de introducerea unui nou propulsor în gamă – SDV6 diesel, de 3 litri și 249 CP – menit să înlocuiască complet pe piața Europeană versiunea SD4 echipată cu propulsorul de 2 litri. Față de versiunea înlocuită, SDV6 oferă un plus de 9 CP și 100 Nm, asigurând o accelerație la 100 km/h în 7,9 secunde – cu 0,8 secunde mai rapidă. Clienții din China au parte în schimb de sistemul Predictive Energy Optimisation (PEO), iar la nivel global este disponibil de acum sistemul Adaptive Cruise Control cu Stop / Go sau Adaptive Cruise Control cu Steering Assist. Și mai important poate este disponibilitatea cu cele două a tehnologiei „High-speed Emergency Braking”.Jaguar în schimb se ocupă de zona connected – britanicii au lansat aplicația de smartphone „Go I-PACE” pentru sistemele Apple iPhone, companionul perfect pentru viitorii deținători ai primului model SUV electric de la Jaguar. Aplicația poate fi utilizată chiar înainte de a achiziționa un I-Pace, devenind o unealtă de motivare – cu ajutorul datelor de călătorie aceasta va calcula economiile trecerii la modelul electric, câtă baterie ar utiliza și chiar de câte ori ar reîncărca acumulatorii pe săptămână, în funcție de programul proprietarului.


Opel, constructorul german care acum trebuie să lupte din greu pentru a deveni eficient în cadrul familiei noului proprietar – Grupul PSA – are totuși timp să își cizeleze propriul profil de brand. Și cu toții știm că personalitatea unei companii auto este evidențiată cel mai bine cu ajutorul conceptelor – Opel ne dezvăluie apropiata prezentare a unui „Brand Concept”. În schimb, Pininfarina pare gata să se alăture clubului ultra-select al hypercar-urilor electrice (ne gândim aici la Tesla Roadster și la foarte interesantul Rimac C_Two) cu modelul „PF0” și mai mult, va oferi câtorva norocoși ocazia de a vedea pe viu viitorul model în cadrul unui eveniment privat desfășurat în timpul evenimentului „Monterey Car Week”. Și dacă tot vorbim despre visuri pe roți, la Goodwood Festival of Speed își va face apariția primul supercar din India – Vazirani Shul, pe care îl putem întrezări în teaser-ul video de mai jos.