Home Știri (Video) Lamborghini Aventador SVJ este noul lider de „haită” pe Nurburgring

(Video) Lamborghini Aventador SVJ este noul lider de „haită” pe Nurburgring

de Aurel Niculescu

Nurburgring Nordschleife pare să se fi transformat din circuit într-un adevărat teritoriu (oricum zona este bine împădurită) al haitelor de modele care se luptă pentru supremație și titlul de „Alfa” – deținătorul recordului absolut pe turul de circuit.

De la bun început trebuie făcută o precizare – mirajul recordului de pe „Iadul Verde” lasă loc pentru numeroase controverse. În primul rând, Lamborghini se laudă că i-a învins pe germanii de la Porsche, deoarece între constructori ei erau considerați deținătorii baremului pentru modelele de producție (acum dețin oricum și recordul all-time, cu prototipul Porsche 919 Hybrid Evo) și al lor 911 GT2 RS.Dar, în calcul ar mai putea fi luați și timpii obținuți de Nio EP9 sau, mai ales, McLaren P1 LM de la Lanzante Motorsport. Primul deține recordul absolut la nivel de modele electrice (6:45.9), în timp ce al doilea avea un timp mai bun (6 minute și 43,2 secunde) decât 911 GT2 RS (6 minute și 47,3 secunde), care la rândul său îl întrecuse pe Lamborghini Huracan Performante (6 minute 52 de secunde). Teoria spune că EP9 și P1 LM nu sunt de fapt modele de serie, datorită producției extrem de limitate, deci timpii lor nu sunt luați în considerare, de fapt. Complicat, nu?


Pentru a simplifica problema, vom alege și noi această cale – Lamborghini Aventador SVJ este noul rege de pe Nurburgring în categoria modelelor de producție de serie, cu un timp de 6:44.97 – cu mult mai bun decât baremul impus de 911 GT2 RS, de 6:47.3. Pentru a evita controversele de orice natură, italienii au dotat Aventador-ul SVJ cu o mulțime de camere, instrumente VBOX-Racelogic și GPS, în spatele volanului fiind pilotul de teste Marco Mapelli. Și da, nu avem încă o introducerea formală, dar ne putem delecta cu faimosul traseu, văzut din interiorul bolidului italian.

Articole similare

1 comentariu

Oana July 27, 2018 - 13:23

Ce racheta 🙂

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.