Știri Video

(Video) Land Rover și what3words, Opel și noua generație a sistemelor sale de infotainment

Tehnologia la putere – Land Rover lucrează cuwhat3words, o inovativă companie care folosește tehnologia pentru a îmbunătăți clasicele adrese, în timp ce Opel a decis că este timpul pentru o nouă generație a sistemelor sale de infotainment, prezentate la bordul navei amiral Insignia.

Ca parte a numeroaselor activități dedicate aniversării celor 70 de ani de existență, constructorul britanic a decis că este timpul pentru puțină muncă de voluntariat. Astfel, o flotă de automobile Land Rover, însoțit de voluntari și piloți LR din cadrul programului „Land Rover Experience” a pornit într-o călătorie specială până pe îndepărtata și retrasa Isle of Mull, din Scoția. Acolo, împreună cu partenerii de la what3words ei au lansat o inițiativă umanitară cu scop global – primul pas fiind reprezentat de livrarea plăcilor cu adrese formate din trei cuvinte pentru fiecare dintre cele 2000 de proprietăți de pe insulă.Ideea din spatele noilor adrese este bazată pe tehnologia What3words, o companie britanică care a împărțit globul într-o rețea formată din 57 de bilioane (57 mii de miliarde) de pătrate de 3 x 3 metri, fiecare având alocată o adresă unică formată din trei cuvinte, disponibilă cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone care funcționează și offline. Land Rover a decis ca prima acțiune a campaniei să aibă loc în Mull după ce doctorul insulei Brian Prendergast, a cerut ajutor lumii în încercarea de a aloca o adresă foarte precisă fiecărei case sau companii de pe insulă – un element crucial în cazul unei urgențe medicale.


Marca din Rüsselsheim apelează la rândul său la tehnologie pentru a face mai ușoară și mai plăcută viața la bordul modelelor sale – începând de anul acesta gama Insignia având parte de o nouă generație a sistemelor de infotainment. Multimedia și Multimedia Navi Pro vor deveni disponibile pe ecrane touchscreen de până la 8 inch, lucrând în colaborare cu sistemul Driver Information Cluster și un head-up display opțional pentru versiunile de vârf. Evident, conectivitatea este unul din punctele majore de interes astăzi – noile sisteme au parte de Bluetooth, USB, Apple CarPlay / Android Auto, radio AM/FM, DAB+ și conexiune simultană cu două telefoane smartphone.


Printre noile funcționalități integrate de sistemele Multimedia / Navi Pro, standard sau opțional, merită menționate serviciile de navigație conectate (POI, căutare destinații, Live Traffic, informații în timp real cu privire la prețul combustibilului sau a disponibilității locurilor de parcare), posibilitatea actualizării online a hărților, noua Human Machine Interface cu design stil tabletă și chiar opțiunea de a integra profiluri ale utilizatorilor.