Știri Video

(Video) McLaren GT la drum, Mini JCW la oraș

(Video) McLaren GT la drum, Mini JCW la oraș

Să facem cunoștință cu cel mai confortabil și practic McLaren din istorie – GT, un supercar de 620 CP și 570 litri capacitate totală de stocare. După un drum lung cu sportiva britanică, Mini vă propune tot performanță insulară, cu noile John Cooper Works Clubman şi Countryman.

McLaren, marca din Woking care doar ce a sărbătorit 20.000 de exemplare produse în ultimii opt ani, a decis că este timpul pentru călătorii cât mai lungi, în stil grand touring. Noul GT este gândit pentru a destabiliza segmentul, oferind o combinație unică între structura ultra-ușoară (șasiu din carbon și panouri ale caroseriei din aluminiu), un nou propulsor V8 twin-turbo și cel mai mare spațiu interior regăsit pe vreun McLaren până acum. Designul exterior este în mod inspirat gândit pentru a împărtăși din ADN-ul modelului Speedtail, iar compania promite să nu dezamăgească la capitolul performanțe demne de oricare alt supercar actual.Construit în jurul structurii MonoCell II-T Monocoque din fibră de carbon, GT-ul oferă rigiditate și rezistență, în timp ce greutatea rămâne sub control – la gol are 1530 kg. Chiar dacă stilul nu oferă indicii evidente, în spate există un portbagaj încăpător de 420 litri, ascuns sub un luneta care servește drept hayon – evident cu acționare electrică (opțional). McLaren a eliberat atâta spațiu poziționând motorul și sistemul de evacuare mai jos decât de obicei. În plus, în față mai există un spațiu adițional de depozitare, de 150 de litri – cei 570 de litri total sunt mult peste ce oferea predecesorul spiritual, 570GT (370 litri).


Interiorul a fost dotat cu toate cele necesare unor călătorii cât mai lungi – scaune special dezvoltate pentru un condus prelungit, cel mai sofisticat sistem de infotainment pe care l-a oferit McLaren vreodată, lumini ambientale și un plafon – opțional – electrooptic din sticlă în locul celui standard din fibră de carbon. Nu lipsește sistemul audio Bowers & Wilkins cu 12 incinte și nici alte mici artificii menite să îmbunătățească nivelul NVH, precum prinderile mai largi ale propulsorului, gândite să crească nivelul de confort și să-l reducă pe cel de zgomot.


Apropo de sistemul de propulsie, McLaren propune un nou motor V8 de 4 litri, twin-turbo, capabil să livreze 620 CP și 630 Nm. În combinație cu transmisia cu dublu ambreiaj cu șapte rapoarte, GT este capabil să sprinteze la 100 km/h în doar 3,2 secunde. De acolo, pragul de 200 km/h este depășit în 9 secunde, iar viteza maximă este de 326 km/h. Primele livrări vor sosi la sfârșitul anului, cu prețurile – acasă în Anglia – pornind de la £163.000.Mini a promis, atunci când a prezentat facelift-ul pentru Clubman, că nu va dura mult până vom descoperi și versiunea îmbunătățită a vârfului de gamă JCW – John Cooper Works Clubman. Așteptarea nu a fost îndelungată, și oricum a meritat. Mai ales că marca britanică joacă la dublu – aducând în același timp în atenția noastră și JCW Countryman. Vestea cea mai bună este că ambele devin cele mai puternice modele Mini construite vreodată – datorită unui nou propulsor TwinPower Turbo, cu patru cilindri. Acesta dezvoltă 306 CP şi un cuplu de 450 Nm, puterea și cuplul crescând cu nu mai puțin de 75 CP / 100 Nm raportat la predecesor.Tradiționaliștii ar putea avea motive de comentat – standard, Mini oferă JCW-urile cu o nouă transmisie sport Steptronic cu opt rapoarte, care include și diferențial blocant mecanic pe puntea față, precum și în format ALL4 – cu sistem de tracțiune integrală. Nu lipsesc, desigur, șasiul special modificat și adaptări suplimentare de ranforsare pentru structura caroseriei, conectarea motorului şi fixarea șasiului. Toate la un loc permit un sprint la 100 km/h în 4,9 secunde, pentru JCW Clubman – și în 5,1 secunde pentru John Cooper Works Countryman, câștigurile fiind de nu mai puțin de 1,4, respectiv 1,5 secunde față de modelele anterioare.În plus, conceptul de răcire încorporează cunoştinţe de pe circuite, sistemul de evacuare este și el nou, sistemul de frânare a fost ranforsat suplimentar, iar propulsorul respectă standardul Euro 6d-TEMP datorită filtrului de particule pentru benzină standard. Noutățile la nivelul stilului includ, printre altele, farurile LED cu funcţie Matrix pentru faza lungă şi stopuri LED cu design Union Jack pentru JCW Clubman. Tot pentru acesta, șasiul sport este standard – iar opțional cel adaptiv permite reducerea gărzii la sol cu 10 mm.


Accentele de design specifice includ jantele John Cooper Works de 18 sau 19 inch, culoarea roşie contrastantă, opţională pentru acoperiş şi capacele oglinzilor, designul individual pentru hublourile laterale ale semnalizatoarelor suplimentare şi sigla John Cooper Works de pe grila radiatorului şi hayon. Grila radiatorului are de acum o structură tip fagure. Înăuntru, nu lipsesc scaunele sport, volanul și maneta schimbătorului în stil JCW – sau sistemul de infotainment cu servicii Connected Navigation Plus și ecran tactil de 8,8 inch.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE