Home New York Auto Show (Video) Mercedes-AMG CLA35, gata pentru New York

(Video) Mercedes-AMG CLA35, gata pentru New York

de Aurel Niculescu
(Video) Mercedes-AMG CLA35, gata pentru New York

Salonul Auto de la New York debutează pe 16 aprilie, însă la fel ca în cazul noului A35 Saloon ce va fi prezentat pe partea cealaltă a planetei – la Auto Shanghai în China – și noul AMG CLA35 sosește online un pic mai devreme.

Constructorului german pare să-i priască cifra 35 în relație cu modelele sale din clasa compactă – acum avem o întreagă familie AMG de intrare în gamă – hatchback-ul A35, sedan-ul A35 Saloon și acum noul coupé cu patru portiere CLA35. Evident, toate sunt cât se poate de înrudite din punct de vedere mecanic. Ele împart, mai ales, aceeași inimă construită de specialiștii din Affalterbach – propulsorul cu patru cilindri în linie, turbo de 2 litri. Acesta livrează 306 CP și 400 Nm către toate patru roțile prin intermediul cunoscutei transmisii AMG cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte.


https://youtu.be/eoFyPHTFDS8
Sportivitatea celei de-a doua generații CLA este cât se poate de evidentă – designul este acum susținut și de performanțe pe măsură: 0-100 km/h în 4,9 secunde, sistem 4Matic cu distribuție variabilă (de la 100% față la 50:50) și o viteză limitată electronic la 250 km/h. Nici consumul nu este unul ieșit din comun, media fiind de 7,3 litri/100 km. Desigur, divizia AMG își pune amprenta atât la exterior, cât și la interior – dar mai ales în zonele invizibile ochiului: suita AMG Track Pace integrată în sistemul de infotainment MBUX, evacuarea AMG cu flaps de modulare a sunetului, sistemul de frânare de performanță, suspensia AMG Ride Control, programele AMG Dynamic Select, precum și deja menționatele sisteme AMG Performance 4MATIC sau AMG Speedshift DCT 7G.Fanii cunoscutului Ken Block – omul din spatele curentului Gymkhana – vin în toate formele și dimensiunile… chiar și Lego. Mai exact, uneori sosesc sub forma unui kit Lego Technic „My Own Creation (MOC)”, creat de un anume „maestru” – pe numele său Lachlan Cameron. Și merită aprecierea noastră, deoarece acest Lego Hoonicorn Mustang este clar o creație mai altfel. Și pe lângă piesele originale 100% Lego Technic, „jucăria” pentru oameni mari mai are la bord nu doar motorașe radio-comandate, ci și suspensie și diferențiale față/spate complet funcționale. În plus, proiectul poate fi condus… deoarece există comenzi ce primesc instrucțiuni de la un smartphone prin rețeaua WiFi.

(Video) Mercedes-AMG CLA35, gata pentru New Yorkmercedes-AMG CLA

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.