Știri Video

(Video) Mercedes e(V) sprinten cu eSprinter, dar are grijă și de locul în care parchezi

După ce a fost anunțat acum câteva luni, cel de-al doilea model comercial complet electric, după van-ul eVito, complet noul eSprinter este detaliat de constructor cu cele mai importante cifre – însă mai avem și alte noutăți, datorită suitei TecDay Parking.

Mercedes-Benz va avea o gamă completă de vehicule comerciale complet electrice – începând cu micul eCitan și deja prezentatele eVito și eSprinter, acesta din urmă fiind programat pentru începerea producției de serie de anul viitor. Între timp, doritorii au parte de primele informații relevante – compania anunțând o bună parte din specificațiile tehnice. În primul rând, noul eSprinter va avea două opțiuni pentru capacitatea acumulatorilor – 41 sau 55 kWh, modelul de bază (identic la capacitate cu eVito) oferind o autonomie de 115 km în cele mai nefavorabile condiții (temperaturi extrem de scăzute și încărcare completă, de până la 1040 kg sau 10,5 mc). Versiunea superioară oferă 150 km în cele mai nefavorabile condiții, însă sarcina utilă scade la 900 kg.


Încărcarea durează între 6 și 8 ore cu sistemul de la bord de 7,2 kW sau doar 45 de minute folosind un sistem de încărcare rapidă DC, în timp ce sistemul de propulsie este identic cu al modelului mai mic, eVito – motor electric de 84 kW și 300 Nm, cu o viteză maximă de 80 km/h pentru conservarea energiei (există și opțiunea de a merge până la 120 km/h). Practic, Mercedes-Benz urmărește ca în primul rând costurile totale de exploatare să fie la nivelul unui model diesel echivalent – pentru a putea beneficia pe deplin și de argumentul economic, crucial în acest segment.


În plus, pentru orice utilizator al automobilelor Mercedes-Benz, compania a pus la punct suita TecDay Parking – o prezentare a serviciilor prezente și viitoare legate de activitatea (de multe ori hulită) de parcare a automobilului propriu. Spre exemplu ei vor oferi serviciul „Mercedes me Car Sharing App” pentru a disponibiliza automobilul în timpul staționării, programul pilot CHARK.me (Change the way you park), sau funcționalitățile Smart “ready to spot / drop / share”. În plus, aplicația disponibilă pentru modelele smart are integrată și funcția „theft recovery” – pentru momentele dezastruoase când șoferul nu a uitat unde a parcat… ci automobilul a fost furat.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta