Știri Video

(Video) Viața la limită în Duerta, Jaguar Race Taxi sau pe AMG Speedway

Ce spuneți de o plimbare sub cerul liber în unul din doar cele cinci supercar-uri Italdesign Zerouno Duerta, o tură pe faimosul circuit Nürburgring Nordschleife la bordul modelelor Jaguar F-Type SVR sau XJR575, precum și „ceva” performanță pe noua pistă AMG Speedway din Coreea de Sud?

Italdesign Automobili Speciali – la fel ca nou fondata Automobili Pininfarina, este doar o altă casă de design de legendă din Italia care a devenit producător cu acte în regulă. Asta dacă nu ținem cont de nivelul de exclusivitate al produselor sale – doar 5 coupe-uri și 5 Duerta (deschis în dialectul Piemontez) Zerouno vor fi produse vreodată. Un supercar bazat pe Audi R8, însă cu propria personalitate, Zerouno și al său V10 de 5,2 litri cu 610 CP poate fi explorat cel mai bine în versiunea targa-top Duerta, chiar dacă va trebui să ne mulțumim cu un simplu video în drum spre cei peste 320 km/h de care este capabil…

Experiența unei ture de circuit al faimosului Nürburgring Nordschleife la bordul unui Jaguar F-Type SVR sau XJR575 ar trebui să fie totuși ceva mai la îndemână, mulțumită programului Jaguar Race Taxi care permite dezlănțuirea celor 575 CP într-o manieră sigură… dar nu relaxată, datorită celor 1,2 G atinse pe secțiunile mai dificile ale circuitului lung de aproape 21 km și dotat cu nu mai puțin de 73 viraje.


În schimb Mercedes-AMG – pentru prima oară în istoria sa de jumătate de secol – și-a alocat, cu tot cu nume (AMG Speedway) un întreg circuit în Coreea de Sud, lung de 4,3 km și aflat la doar 38 km de faimosul district Gangnam din capitala Seoul. Desigur, clienții pasionați de performanțe AMG se vor putea inclusiv relaxa în noul AMG Lunge în timp ce piloții și mecanicii vor avea parte de zone separate la pit-uri și paddock-uri.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE