Home Știri Volkswagen Touareg facelift – Primele imagini și informații

Volkswagen Touareg facelift – Primele imagini și informații

de Dan Damian
Volkswagen Touareg facelift

Volkswagen Touareg facelift este în faza ultimelor teste, desfășurate în nordul Suediei. SUV-ul german este prezentat deocamdată camuflat, dar nu și la interior.

La cinci ani de la debutul celei de-a treia generații Touareg, Volkswagen pregătește un facelift și ne arată în avans, printre camuflaj, câteva dintre modificările exterioare, dar și interiorul fără camuflaj. Este un moment important pentru cel mai mare SUV VW din Europa, a cărui primă generație a fost lansată în 2022. De ce? Pentru că acesta este ultimul facelift aplicat lui Touareg, de fapt, aceasta este ultima generație Touareg. Modelul va dispărea din gama Volkswagen, cel puțin în versiunea sa cu motorizări termice.

Volkswagen Touareg facelift

Volkswagen Touareg facelift va avea partea frontală redesenată și putem vedea în poze noile faruri cu tehnologia IQ.LIGHT HD matrix (19.200 de micro LED-uri pe fiecare far), care va face o diferență foarte mare în ceea ce privește iluminarea, spune constructorul german. De asemenea, farurile sunt unite de siglă printr-o bandă LED și – mai mult – Touareg facelift va fi primul model VW cu sigla spate luminată (în roșu). Legea europeană permite acum acest artificiu estetic, pe care VW l-a folosit anterior pe piețele din SUA și China.

Volkswagen Touareg facelift

Constructorul german anunță și modificări de setare la nivelul suspensiilor, atât la cea clasică, cât și la cea pneumatică. De asemenea, pe plafon a fost instalat un senzor legat la sistemul electronic al mașinii. Dacă pe plafon nu se află greutate (a unui portbagaj extern, de exemplu), sistemele de siguranță activă știu acest lucru și adaptează reacțiile în consecință, pentru a face mașina mai agilă. Dacă senzorul transmisie prezența unei încărcături pe plafon, sistemele electronice, în special ESC-ul, reacționează prioritizând siguranța.

Volkswagen Touareg facelift

Dacă exteriorul este camuflat, interiorul este dezvăluit fără nici un fel de rezerve. Vedem astfel că Volkswagen Touareg facelift este echipat cu sistemul Innovision Cockpit, care poate fi operat prin intermediul display-ului central cu diagonala de 15 inchi, comenzilor de pe volan sau de la cele câteva comenzi analogice încă prezente la bord. Controlul vocal a fost îmbunătățit, iar CarPlay și Android Auto sunt disponibile wireless.

Despre motorizări încă nu s-a spun nimic, cu excepția faptului ca va fi păstrat PHEV-ul. Acesta are acum un motor V6 de 3 litri, care produce 340 CP și un motor electric de 136 CP, alimentat de o baterie cu capacitatea de 14,3 kWh (net). Autonomia electrică oficială este de 48 km. Nu este exclus ca Face-liftul să vină cu mici modificări la acest sistem de propulsie.

Vom ști mai multe în vara acestui an, când Volkswagen Touareg facelift va fi prezentat oficial. Cum spuneam, aceasta este ultima generație Touareg.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.