Home ȘtiriProiecte secrete VW Tiguan vine în toamna lui 2023 fără versiune electrică

VW Tiguan vine în toamna lui 2023 fără versiune electrică

de Răzvan Măgureanu
VW Tiguan

A treia generație VW Tiguan se lansează în toamna lui 2023 tot pe platforma MQB cu motoare convenționale și PHEV dar fără versiune electrică. 

VW Tiguan este cel mai de succes SUV din istoria lui VW cu peste 2,35 milioane exemplare vândute de la lansarea din toamna lui 2007. De aceea, VW nu vrea să renunțe la el chiar și după introducerea normelor Euro 7.

Au fost zvonuri acum câteva luni și chiar fotografii spion care prezentau un eventual VW Tiguan electric dar surse interne de la VW au anunțat că nu va exista un Tiguan electric la noua generație. Noul șef al Grupului VW, Oliver Blume, declarase că nu vrea să renunțe pe termen lung la nume precum Golf și Tiguan. Acest lucru nu înseamnă că nu va exista în viitor un Tiguan electric, mai ales după interzicerea motoarelor termice în Europa după 2035.

Cea de-a treia generație se va baza tot pe motoarele cu patru cilindri pe benzină 1.5 TSI și 2.0 TSI și diesel de 2 litri. De asemenea, VW va perfecționa sistemul PHEV echipat cu motor termic de 1,4 litri și motor electric care a fost criticat pentru rafinamentul scăzut și care a pierdut în testele comparative cu noile Hyundai Tucson și Kia Sportage.
Toate motoarele convenționale vor avea sistem mild hybrid pe 48V și vor respecta normele Euro 7.

Noul Tiguan vine cu o parte frontală complet redesenată și se remarcă grila superioară a radiatorului foarte îngustă și farurile alungite care pătrund în grilă. Partea inferioară a grilei este inspirată de cea de la Golf în timp ce prizele laterale de aer sunt mai proeminente și au o ramă negru lucioasă. Noul Tiguan păstrează linia înaltă a centurii caroseriei și muchia care pleacă din colțul farurilor până la stopuri.

Nu se știu prea multe despre interior. VW Golf, ID.3 și ID.4 au fost aspru criticate pentru deficiențele de ergonomie cauzate de lipsa iluminării la butoanele de volum și temperatură și problemele de soft. VW va actualiza în această primăvară ergonomia lui ID.3 și ne așteptăm ca aceste probleme să fie remediat inclusiv pentru noul Tiguan.

VW va păstra în continuare în ofertă și versiunea cu ampatament lung Tiguan Allspace.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.