Home Știri Volkswagen Touareg poate fi acum parcat cu telefonul mobil

Volkswagen Touareg poate fi acum parcat cu telefonul mobil

de Dan Damian
Volkswagen Touareg parcare automată

Volkswagen Touareg a primit o funcție prin care poate fi parcat automat, indiferent dacă șoferul este în mașină sau în afara acesteia.

SUV-ul german poate fi parcat automat, fără intervenția fizică a șoferului, în orice fel de spațiu de parcare. Volkswagen Touareg a primit un update care îi permite șoferului să parcheze mașina complet autonom, fie din interiorul acesteia, fie din exterior, folosind o aplicație de pe telefonul mobil.

Volkswagen Touareg parcare automată

În situația în care mașina trebuie parcată într-un spațiu îngust, Volkswagen Touareg permite șoferului să comande parcarea automată, într-o primă fază, prin căutarea acesteia. Când sistemul identifică locurile de parcare, anunță șoferul, grafic, prin intermediul sistemului multimedia. Șoferul decide ce loc de parcare preferă, apoi apasă butonul Drive și îl ține apăsat, din motive de siguranță, până când mașina finalizează manevra. Nu este nevoie de controlul accelerației sau frânei din partea șoferului, totul se face automat.

Pentru a realiza aceste manevre autonom, Volkswagen Touareg se bazează pe patru camere video (față, spate și ambele oglinzi retrovizoare) și 12 senzori cu ultrasunete.

Volkswagen Touareg parcare automată

Dacă șoferul consideră că spațiul este prea îngust pentru a putea coborî din mașină după finalizarea parcării, acesta poate coborî înainte și, cu ajutorul aplicației VW Remote Park Assist Plus, poate selecta locul de parcare identificat de mașină. Aplicația oferă o imagine a locurilor de parcare, iar șoferul ține apăsat butonul “Drive” din aplicație pentru ca mașina să execute parcarea complet automat.

Volkswagen Touareg parcare automată

Sistemul permite și procesul invers. Dacă șoferul apreciază că spațiul este prea îngust pentru a urca în mașină la plecare, acesta poate comanda mașinii, tot din aplicație de pe telefonul mobil, să iasă automat din spațiul de parcare. Pornirea motorului se poate face printr-o simplă apăsare de buton în aplicația VW Remote Park Assist Plus.

Volkswagen Touareg este primul model Volkswagen (și deocamdată singurul) care poate executa manevre de parcare fără șofer la bord.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.