Home MagazinReportaje Volvo Car România anunță prețurile pentru noul XC60, cu dotări standard generoase

Volvo Car România anunță prețurile pentru noul XC60, cu dotări standard generoase

de

După ce a fost prezentat în premieră mondială în luna martie a acestui an, la Salonul Auto de la Geneva, noul Volvo XC60 este disponibil pentru comenzi în România în luna mai, când importatorul oficial al brandului suedez prezintă lista de prețuri a celui mai proaspăt lansat SUV.

Noul XC60 îi ia locul versiunii lansate acum nouă ani, timp în care Volvo a vândut aproape 1 milion de mașini la nivel global, iar modelul suedezilor a câștigat titlul de cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa.

Volvo XC60 beneficiază de două motorizări diesel și două motorizări pe benzină, toate fiind parte a generației noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care preferă versiunea diesel vor putea alege dintre motorizările D4 AWD (1.969 cmc, 190 CP și 400 Nm) și D5 AWD (1.969cmc, 235 CP și 480 Nm), în timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzină, există versiunile T5 AWD (1.969cmc, 254 CP și 350 Nm) ȘI T6 AWD (1.969cmc , 320 Cp și 400 Nm).

Pentru noul XC60, prețurile încep de la 45.930 Euro cu TVA inclus pentru varianta D4 AWD si nivelulul de echipare Momentum, care reprezintă echiparea standard a producătorului auto suedez. Vârful de preț este reprezentat de XC60 T8 Twin Engine, care poate fi achiziționat pentru 63.586 de Euro cu TVA inclus, iar pentru echiparea de top, Inscription, se adaugă suma de 3.917 de Euro.

The new Volvo XC60

Echiparea de bază Momentum

”La mașinile Volvo, tehnologia există acolo doar pentru a oferi o viață mai bună”, spune Claes Boberg, Inginer Low Speed Maneouvering în cadrul Volvo Cars. La bordul lui XC60 tehnologiile sunt integrate natural pentru a oferi confort și siguranță la bordul mașinii. Cu sistemul de siguranță City Safety prezent ca echipare standard, XC60 este una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată.

Sistemul de control al calității aerului și multi-filtrele de la bordul noului XC60 ajută pasagerii să se simtă protejați în interior, iar aerul pe care îl respiră e mai curat decât cel din afară. CleanZone începe să protejeze pasagerii chiar dinainte de a intra în mașină. Din momentul în care ușile s-au deblocat, ventilatorul se activează la viteză mare pentru a elimina aerul viciat.

Ca design exterior, noul XC60 include farurile LED în bine-cunoscuta formă a ”ciocanului lui Thor” și păstreză design-ul inconfundabil al farurilor din spate. Nivelul de echipare Momentum include ornamente inferioare pentru uși de culoarea caroseriei, grilă frontală ”Glossy Black” cu ramă cromată, ornamente negre pentru geamurile laterale, ornamente pentru țevi de evacuare cromate, bare longitudinale satin silk, duze de spălare a parbrizului integrate în brațul ștergătorului.

În ceea ce privește design-ul interior, senzația de spațiu și elementele naturale sunt definitorii pentru confortul de la bordul lui XC60.

Versiunea standard include ca dotări tapițerie Textil/ T-Tec Charcoal, ornamente interioare aluminiu “Iron Ore”, instrumente de bord cu afisaj digital 8“, ornamente interioare praguri gravate ”Volvo” (uși față), lumini ambientale – nivel 1 și 4 covorașe textile.

The new Volvo XC60

 

Dotări suplimentare

Pentru cei ce doresc să ofere un puternic caracter sportiv mașinii, pot opta pentru XC60 R-Design, disponibil la plata unei sume adiționale de 2.826 de Euro cu TVA. Echiparea Inscription vine cu un cost suplimentar de 4.364 de Euro cu TVA inclus.

Odată cu anunțarea listei de preț, disponibilă aici, Volvo Car România și-a deschis disponibilitatea de a prelua comenzi și oferă clienților posibilitatea de a configura propriul model XC60. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial Volvo Car România, și pe pagina dedicată noului Volvo XC60.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.