Home Știri Volvo Concept Recharge ne arată linia viitoarelor modele electrice Volvo

Volvo Concept Recharge ne arată linia viitoarelor modele electrice Volvo

de Dan Damian
Volvo Concept Recharge

Constructorul suedez a prezentat conceptul Volvo Concept Recharge ca un preambul pentru viitoarele modele electrice Volvo.

Volvo are la acest moment două modele electrice (C40 Recharge și XC40 Recharge), dar constructorul suedez are planuri mult mai mari și speră să devină rapid unul dintre constructorii care vor produce doar mașini electrice. Cum trecerea nu este deloc simplă, dar trebuie implementată rapid, în special din cauza normelor tot mai dure, suedezii au vrut să arate o mică parte din planurile lor cu conceptul Volvo Concept Recharge. Este un concept care dezvăluie nu doar o nouă linie de design, ci și transformările de structură, cu beneficiile aferente pe care le permite o mașină electrică.

Volvo Concept RechargeEvident, noua platformă, cu podea plată, este dedicată propulsiei electrice, în timp ce ambele modele electrice amintite sunt construite pe platforme adaptate din cele imaginate pentru propulsia clasică.

Volvo Concept Recharge este proiectat de la bun început pentru propulsie electrică, ceea ce a permis console foarte scurte, o imagine generală care amintește de un monovolum supraînălțat și un interior în care scaunele față au fost repoziționate astfel încât să asigure mai mult confort și chiar un spațiu generos de depozitare între cele două scaune din față. Planșa de bord este minimalistă, cu tabloul de bord digital, plasat însă pe coloana volanului și nu în poziția clasică, iar display-ul central, montat în modul portrait are o diagonală de 15 inchi.

Volvo Concept Recharge interiorVolvo spune că acest concept arată reinterpretarea noțiunii de automobil, dar și noul limbaj estetic al mărcii, care urmează ideea “mai puțin, dar mai bun“. De exemplu, grila tradițională este acum una de tip “scut”, plină, iar liniile laterale și cele spate sunt mult mai simple. Farurile arată evoluția liniei “ciocanul lui Thor”, iar spatele este mult mai drept, cu stopuri cu LED. Conceptul suedezilor arată și ambițiile de a implementa cât mai curând conducerea autonomă, acesta fiind motivul pentru care, pe plafon, este amplasat un senzor LiDAR, produs de compania Luminar.

Deși Volvo nu o spune clar, Concept Recharge prefigurează noua generație Volvo XC90, cel mai mare SUV din gama Volvo, care va fi oferit doar cu propulsie electrică. Nu se știe când se va întâmpla acest lucru, dar să nu uităm că Volvo și-a luat angajamentul de a produce doar mașini electrice începând cu anul 2030.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.