Home ȘtiriIndustrie Volvo construiește o uzină de mașini electrice în Slovacia

Volvo construiește o uzină de mașini electrice în Slovacia

de Răzvan Măgureanu
test Volvo XC40 Recharge PHEV

Volvo a anunțat că a ales Slovacia pentru viitoarea sa uzină de mașini electrice. Aceasta va avea o capacitate de producție de până la 250.000 unități anual. 

România a pierdut din nou o oportunitate majoră deoarece Volvo a ales Slovacia pentru construcția noii sale uzine de mașini electrice. Slovacia este țara din Europa cu cea mai mare producție de mașini pe cap de locuitor.

Uzina din Slovacia va fi construită la Kosice și  este cea de-a treia locație a lui Volvo în Europa după cele de la Gent (Belgia) și Torslanda (Suedia). Volvo va investi aici 1,2 miliarde euro, construcția va începe în 2023 iar în 2024 se vor instala echipamentele și liniile de producție. Producția de serie va începe în 2026 exclusiv cu modele electrice. Volvo spune că uzina va fi proiectată pentru a fi alimentată cu energie 100% regenerabilă.

Locația din Kosice a fost aleasă pentru că oferă legături de transport și logistice foarte bune și acces la o bază largă de furnizori din zonă. De asemenea, Slovacia a fost preferată de Volvo deoarece guvernul slovac oferă stimulente foarte atractive. Noua uzină va produce până la 250.000 unități anual și va oferi locuri de muncă pentru câteva mii de oameni. Locația aleasă permite și o eventuală extindere în viitor.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.